Cizrnová polévka s rajčaty

Cizrnová polévka s rajčaty

Tato polévka z cizrny a rajčat je snadná a vydatná. Strouhaný parmazán ji dodá ještě lepší chuť. Užijte si ji!

Ingredience

  • 1 lžička olivového oleje
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/2 šálku mrkve nakrájené na kostičky
  • 1/2 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • 2 plechovky cizrny (po 420 ml), opláchnuté a scezené
  • 1 plechovka drcených rajčat (800 ml)
  • 3 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 1 čerstvá větvička rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
  • podle chuti čerstvý černý pepř
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu plus navíc na ozdobu

Postup

  1. Zahřejte olej ve velkém hrnci na střední teplotu.
  2. Přidejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, česnek a restujte asi 6 až 8 minut.
  3. Přidejte vývar, rajčata, cizrnu, parmazán a pepř.
  4. Přimíchejte rozmarýn, bazalku a bobkové listy, přikryjte a vařte na minimu 30 minut.
  5. Přidejte špenát, přikryjte a vařte, dokud nezvadne, asi 2 minuty.
  6. Odstraňte bobkový list, rozmarýnovou ratolest a dochuťte solí a černým pepřem.
  7. Přendejte polévku do misek a posypte parmazánem.
Polévka z cizrny a rajčat posypaná parmazánem, servírovaná na talíři.
www.skinnytaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.