Tato polévka z cizrny a rajčat je snadná a vydatná. Strouhaný parmazán ji dodá ještě lepší chuť. Užijte si ji!
Ingredience
- 1 lžička olivového oleje
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/2 šálku mrkve nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku nakrájeného řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku, lisované
- 2 plechovky cizrny (po 420 ml), opláchnuté a scezené
- 1 plechovka drcených rajčat (800 ml)
- 3 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 čerstvá větvička rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky
- podle chuti čerstvý černý pepř
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu plus navíc na ozdobu
Postup
- Zahřejte olej ve velkém hrnci na střední teplotu.
- Přidejte mrkev, řapíkatý celer, cibuli, česnek a restujte asi 6 až 8 minut.
- Přidejte vývar, rajčata, cizrnu, parmazán a pepř.
- Přimíchejte rozmarýn, bazalku a bobkové listy, přikryjte a vařte na minimu 30 minut.
- Přidejte špenát, přikryjte a vařte, dokud nezvadne, asi 2 minuty.
- Odstraňte bobkový list, rozmarýnovou ratolest a dochuťte solí a černým pepřem.
- Přendejte polévku do misek a posypte parmazánem.