Tradiční hummus neboli pomazánka z cizrny

Tradiční hummus neboli pomazánka z cizrny
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 30 dkg cizrny
  • 10 dkg sezamové pasty (tahini)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžička soli

Postup receptu

  1. Namočenou cizrnu uvaříme hodně doměkka
  2. Uvařenou slijeme, necháme vychladnout, a pak ji mixujeme a přitom postupně přidáváme studenou (ledovou) vodu tak, aby se vytvořila hustá kaše
  3. Do ní pak vmícháme sezamovou pastu, promixujeme a dochutíme solí a citronovou šťávou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.