Cizrnové placky s citronovou omáčkou s tahini

Cizrnové placky s citronovou omáčkou s tahini

Veganské placičky z cizrny a čerstvých bylinek, podávané s pikantní citronovou omáčkou s tahini pastou, příjemně podráždí vaše chuťové buňky a na maso si ani nevzpomenete!

Ingredience

Na placičky:

  • 2 plechovky cizrny po 540 ml
  • 1 šálek cizrnové mouky nebo pšeničné hladké mouky
  • 1/2 šálku nasekané petrželky
  • 1/4 šálku nasekané pažitky
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • 1/4 šálku vody
  • 1 lžička mletého oregana
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 šálku olivového oleje na smažení

Na omáčku:

  • 1/2 lžíce sezamových semínek
  • 1/3 šálku tahini
  • šťáva z 1 a 1/2 citronu
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 3 lžíce vody
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Do mixéru vložte všechny přísady na placičky, kromě olivového oleje, který použijete na smažení.
  2. Rozmixujte ingredience dohladka.
  3. Na nepřilnavé pánvi zahřejte přibližně 1,5 cm vrstvu olivového oleje.   
  4. Naberte 1 lžíci směsi cizrny a rukama vytvořte kouli, kterou pak dlaněmi zploštíte na disk.
  5. Všimněte si, že těsto je docela lepivé.
  6. Vytvarovanou placku opatrně přeneste do rozpáleného oleje a tímto způsobem naplňte pánev.
  7. Smažte přibližně 2 – 3 minuty a poté placky opatrně otočte a smažte další 2 – 3 minuty z druhé strany.
  8. Jakmile budou placky z obou stran krásně hnědé, přendejte je na talíř vystlaný papírovým ubrouskem.
  9. Připravte si omáčku.
  10. Za pravidelného míchání opečte sezamová semínka v nepřilhavé pánvi.
  11. Opečená semínka přendejte do misky a smíchejte je se zbytkem surovin na omáčku.
  12. Pomocí šlehače vše promíchejte a podávejte s placičkami.
Luštěninové placičky na talíři servírované s dipem.
www.miakouppa.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.