Polévky z cizrny v 5 nejlahodnějších variantách. Inspirujte se!

Také nedáte dopustit na tuto luštěninu oříškové chuti?

V tom případě vyzkoušejte naše skvělé recepty na cizrnové polévky, které si zamilujete.

Ať už si vyberete variantu s mrkví, rajčaty, citrony či pečeným česnekem, nemůžete sáhnout vedle.

Dobrou chuť!

Jak správně uvařit cizrnu

Vařená cizrna ​​má ořechovou chuť s lehkou sladkostí. Je důležité si pořídit co nejčerstvější sušenou cizrnu. Čím je cizrna čerstvější, tím rychleji a rovnoměrněji se vaří.

  • Nejlepší je si cizrnu před vařením namočit a to minimálně na 8 hodin, ne však na více než 20 hodin.
  • Ideální je nechat cizrnu namočenou přes noc, vaří se pak rovnoměrněji a má krémovější chuť.
  • Před samotným namočením cizrnu dobře propláchněte.
  • Poté ji přidejte do hrnce s trojnásobným množstvím vody.
  • Po cca 8 hodinách sceďte, přidejte čerstvou vodu a nechte dalších 8 hodin.
  • Poté sceďte a přilijte novou vodu, ve které budete vařit.
  • Když voda s cizrnou začne vřít, z cizrny se uvolní pěna.
  • Tu odstraníte tak, že ji naberete sítkem a zlikvidujete.
  • Tento krok bude nutné opakovat dvakrát nebo třikrát.

Jednou z výhod vaření sušené cizrny od nuly, je kromě skvělé chuti a všestrannosti vaření, také vzniklý vývar.

Na rozdíl od zeleninového vývaru je cizrnový vývar lehce želatinový, takže se hodí do omáček, které chcete nechat zhoustnout.

A jak se povedly polévky vám? Pochlubte se nám do komentářů!

Veronika Koliášová

Vaření je jedním z mých největších koníčků a ráda zkouším nové a nové recepty. Nejvíce mě oslovila asi kuchyně asijská, sama mám téměř celou JV Asii procestovanou, ale nikdy nepohrdnu ani tradiční českou kuchyní.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Objevte podobné tipy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.