Salát z cizrny a čerstvé zeleniny promíchaný s bylinkami a rychlým dresinkem dohromady vytváří chutný a zdravý pokrm. Je ideální jako příloha ke grilování, ale i k večeři či obědu.
Ingredience:
Na salát:
- 3 a 1/2 šálků konzervované cizrny, opláchnuté a scezené
- 1 šálek cherry rajčat, nakrájených na čtvrtky
- 1 šálek okurek, nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku nakrájené červené cibule
- 1/2 šálku černých oliv, rozpůlených nebo nakárjených na čtvrtky
- 1 šálek rozčtvrcených artyčokových srdíček, nakrájených na poloviny
- 1/2 vrchovatého šálku rozdrcené fety
- 1/4 šálku čerstvé petrželky, nahrubo nasekané
- 1/4 šálku čerstvé máty, nahrubo nasekané
- 2 lžíce čerstvého kopru, nahrubo nasekaného
- sůl a pepř na dochucení
Na zálivku:
- 1 a 1/2 lžíce červeného vinného octa
- 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky vloček červeného chilli
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Připravte si zálivku smícháním červeného vinného octa, citronové šťávy, olivového oleje, sušeného oregana, vloček červeného chilli a soli a pepře.
- Přidejte cizrnu, rajčata, okurku, cibuli, olivy, artyčoky a fetu do velké mísy.
- Přidejte zálivku a dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
- Přidejte nasekanou petrželku, mátu a kopr a promíchejte ještě jednou.
- Dle potřeby dochuťte solí a pepřem a servírujte!
Máme pro vás 12 luxusních receptů na červenou řepu, po kterých se budete olizovat! Ochutnejte slané i sladké varianty.