Cizrnový salát z Řecka

Cizrnový salát z Řecka

Salát z cizrny a čerstvé zeleniny promíchaný s bylinkami a rychlým dresinkem dohromady vytváří chutný a zdravý pokrm. Je ideální jako příloha ke grilování, ale i k večeři či obědu.

Ingredience:

Na salát:

  • 3 a 1/2 šálků konzervované cizrny, opláchnuté a scezené
  • 1 šálek cherry rajčat, nakrájených na čtvrtky
  • 1 šálek okurek, nakrájené na kostičky
  • 1/2 šálku nakrájené červené cibule
  • 1/2 šálku černých oliv, rozpůlených nebo nakárjených na čtvrtky
  • 1 šálek rozčtvrcených artyčokových srdíček, nakrájených na poloviny
  • 1/2 vrchovatého šálku rozdrcené fety
  • 1/4 šálku čerstvé petrželky, nahrubo nasekané
  • 1/4 šálku čerstvé máty, nahrubo nasekané
  • 2 lžíce čerstvého kopru, nahrubo nasekaného
  • sůl a pepř na dochucení

Na zálivku:

  • 1 a 1/2 lžíce červeného vinného octa
  • 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky vloček červeného chilli
  • sůl a pepř na dochucení

Postup       

  1. Připravte si zálivku smícháním červeného vinného octa, citronové šťávy, olivového oleje, sušeného oregana, vloček červeného chilli a soli a pepře.
  2. Přidejte cizrnu, rajčata, okurku, cibuli, olivy, artyčoky a fetu do velké mísy.
  3. Přidejte zálivku a dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  4. Přidejte nasekanou petrželku, mátu a kopr a promíchejte ještě jednou.
  5. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem a servírujte!
Salát z cizrny, okurek, rajčat a bylinek servírovaný ve skleněné míse s vařečkou.
www.eatthegains.com

Máme pro vás 12 luxusních receptů na červenou řepu, po kterých se budete olizovat! Ochutnejte slané i sladké varianty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.