Cmunda po kaplicku

Cmunda po kaplicku

Připravte si tyto luxusní bramboráky provoněné česnekem plněné uzeným masem a kysaným zelím. Může být něco lepšího? Nezapomeňte podávat s půllitrem vychlazeného ležáku.

Co budete potřebovat

  • 3 plátky uvařeného uzeného masa,  každý o hmotnosti cca 140 g
  • 200 g kysaného zelí

Na bramboráky:

  • 680 g syrových brambor
  • 80 ml plnotučného mléka, horkého
  • 2 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • ½ lžíce sušené majoránky
  • 6 lžic hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžičky sádla nebo slunečnicového či řepkového oleje na smažení

Postup

  • Nejprve si připravte těsto na bramboráky.
  • Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • Vymačkejte přebytečnou vodu.
  • Nastrouhané brambory dejte do velké mísy a zalijte horkým mlékem.
  • Přidejte oloupaný a prolisovaný česnek, vejce, sůl, sušenou majoránku, mletý pepř a mouku.
  • Míchejte, dokud se vše nespojí a nevytvoří se polotekuté těsto.
  • V nepřilnavé pánvi o průměru asi 25 cm rozehřejte lžíci sádla nebo oleje na středně vysokém plameni.
  • Naběračkou naberte bramborové těsto, nalijte do pánve a rozetřete v tenké vrstvě.
  • Smažte každou stranu až do zlatohněda; smažení každé strany bramboráku trvá asi dvě minuty.
  • Usmažené bramboráky přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby odsály přebytečný tuk.
  • Uchovávejte bramboráky teplé.
  • Plátky uzeného ohřejte.
  • Na pánvi na středně vysokém plameni rozehřejte půl lžíce sádla nebo oleje a maso z obou stran krátce opečte.
  • Snižte plamen, přidejte čtyři lžíce vody a maso nechte dalších pět minut prohřívat.
  • V polovině maso otočte.
  • Maso dejte stranou a udržujte teplé, jako bramboráky.
  • Po ohřátí masa nevylévejte žádnou tekutinu, která zůstala v pánvi!
  • Kysané zelí sceďte a případně nakrájejte na kratší nudličky.
  • Vložte ho do stejné pánve, ve které jste předtím ohřívali maso.
  • Kysané zelí zahřívejte na středně vysokém ohni po dobu tří až pěti minut.
  • Občas promíchejte.
  • Podle chuti kysané zelí okořeňte.
  • Pokud je příliš kyselé, přidejte lžičku cukru.
  • Na talíř položte bramborák.
  • Na pravou polovinu dejte ohřáté uzené maso a poklaďte kysaným zelím.
  • Nakonec bramborák přiklopte.
  • Užijte si to!
Bramborák plněný uzeným masem a kysaným zelím na talíři s vidličkou a oblohou.
www.cooklikeczechs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.