Příprava: 30 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 300 g čočky
- 60 g sýrového sádla
- sůl
- pepř
- 30 g mouky
- 40 g cibule
- ocet nebo nastrouhaná kyselá okurka
Postup receptu
- Čočku opereme a vložíme do studené vody
- V též vodě ji vaříme do té doby než nezměkne
- Z poloviny sádla uděláme jišku, přidáme ji k čočce, je-li třeba podlijeme ji trochou vody, ale pozor nesmí být moc řídká
- Potom čočku okyselíme a dochutíme jak kdo má rád
- Podává se s vařeným vejcem a opékanou klobáskou a kyselou okurkou
- Při dělání čočky se dá dát i lžíce hořčice