Čočka na kyselo s klobásou

Čočka na kyselo s klobásou

Dopřejte svému rozpočtu na potraviny oddych, s tímto lahodným receptem na sladkokyselou čočku. Čočka je nejen levná, ale také plná živin, jako je vláknina, železo a fosfát.

Co budeme potřebovat

  1. 600 ml kuřecího vývaru
  2. 450 g čočky
  3. 2 bobkové listy
  4. Lžička soli
  5. 75 g másla
  6. 2 cibule
  7. Lžička kari
  8. 50 ml červeného vinného octa
  9. 50 ml medu
  10. Lžička oregana
  11. Lžička worcesterské omáčky
  12. Klobásu s vysokým obsahem masa (alespoň 85 %)
  13. 3 stroužky česnek (nakrájený na kostičky)

Postup

  1. Do velkého hrnce přidáme vývar, čočku a bobkové listy
  2. Čočku začneme vařit na střední teplotu
  3. Vaříme, dokud se vývar z většiny nevyvaří, přibližně 15-20 minut
  4. Když se čočka vaří, nakrájíme si na kostičky cibuli a orestujeme jí na másle
  5. Restujeme jí, dokud není zlatavá
  6. Do hrnce s čočkou přidáme zbylé ingredience a orestovanou cibulku i s máslem
  7. Vše smícháme dohromady a sundáme z plotny
  8. Čočku necháme 15 minut odpočívat
  9. Když čočka odpočívá, na pánvi, kde jsme restovali cibulku, opečeme rovnoměrně ze všech stran klobásu
  10. Opékáme jí 10-15 minut na mírnou teplotu, aby se prohřála i uvnitř a na povrchu byla křupavá
  11. K tomuto receptu na čočku na kyselo se skvěle hodí i kyselé okurky, které hezky zneutralizují mastnou chuť klobásy
Výživná uvařená luštěnina s klobásou a další zeleninou.
Zdroj: delishknowledge.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.