Čočková boloňská omáčka s cuketovými špagetami

Čočková boloňská omáčka s cuketovými špagetami

Tento recept na boloňskou omáčku na špagety z cukety může zaujmout i vegany nebo vegetariány. Vychutnejte si variaci, která je úplně bez mouky.

INGREDIENCE:

  • 1 lžíce olivového oleje 
  • 1 středně velká šalotka
  • 4 stroužky česneku
  • 2-3 střední mrkve
  • špetka soli
  • 750 g pasírovaných rajčat
  • špetka plátků červeného pepře
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžíce kokosového cukru (stévie)
  • ½ hrnku vody
  • ¾ hrnku červené čočky
  • 2 středně velké cukety

POSTUP:

  • Na oleji si omažte najemno nakrájenou šalotku a přidejte prolisovaný česnek. 
  • Poté nastrouhejte mrkev na hrubém struhadle a přidejte. 
  • Posolte a opepeřete, podlijte rajčatovým pyré, přidejte plátky pepře, oregano, bazalku, kokosový cukr, čočku a vodu. 
  • Vařte do změknutí a zhoustnutí asi 17 minut. 
  • Dochuťte podle vašich představ. 
  • Na přípravu cuketových špaget budete potřebovat kráječ zeleniny (spiralizér) nebo škrabku na špagety.
  • Cuketu si umyjte osušte a nakrájejte. 
  • Pak ji stačí osmažit na trošce oleje do měkka a osolit. 
Recept na omáčku na těstoviny s rajčaty a čočkou.
connoisseurousves.com
Zuzka Pitříková

Autor článku
Zuzka Pitříková

Je to už nějaký ten pátek, co jsem upekla svůj první koláč. Pak se k tomu přidalo pár vychytávek a hlavně skvělé recepty. Můj volný čas ráda trávím objevováním nových sladkých dezertů. Nejen, že je ráda peču, ale i ochutnávám a nakonec o nich píšu. Samozřejmě jsem hospodyňkou, která denně vaří a vymýšlí kompromisy pro svou rodinu. Objevte se mnou nejen sladké recepty a vydejte se do tajů naší online kuchařky.

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.