Čočková po italsku

Čočková po italsku

Tento recept je velmi jednoduchý, moc dobře chutná, a ještě uděláte něco pro své zdraví. Věřte, že jak jednou ochutnáte, nebude vám jedna miska rozhodně stačit.

Ingredience:

  • 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
  • 1 středně velká cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 2 hrnky celých konzervovaných rajčat
  • 2 hrnky čočky (hnědou nebo zelenou)
  • 8 hrnků zeleninového nebo kuřecího masa
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 5 listů čerstvé bazalky
  • 1/2 lžičky sladké červené papriky
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • Mořská sůl podle chuti
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce strouhaného sýra

Postup:

  • Cibuli, mrkev i řapíkatý celer nakrájíme na jemné kostičky. Česnek prolisujeme a rajčata ručně rozdrtíme.
  • Čočku propláchneme a necháme okapat. Ve větším hrnci zahřejeme olivový olej na středně vysokém ohni.
  • Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a smažíme asi 10 minut, až vše hezky změkne. Vhodíme prolisovaný česnek a znovu pár minut smažíme.
  • Zvýšíme teplotu na střední stupeň a přilijeme 1/2 hrnku bílého vína. Vaříme zhruba 2 minuty.
  • Vložíme okapanou čočku, drcená rajčata a zalijeme kuřecím nebo zeleninovým vývarem. Přihodíme bobkový list, sušený tymián, lístky bazalka, pepř i sůl.
  • Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou, snížíme teplotu a vaříme zhruba 30 – 40 minut, až bude čočka měkká.
  • Pokud bude polévka příliš hustá, přilijeme vodu podle potřeby. Dochutíme a odstraníme bobkový list.
  • Podáváme ozdobené nakrájenou petrželkou, sýrem a zakápnuté extra panenským olivovým olejem.
Recept na jednoduchou italskou čočkovou polévku.
Zdroj: https://www.shelovesbiscotti.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.