Čočková polévka s bramborami a špenátem

Čočková polévka s bramborami a špenátem

O něco hutnější varianty čočkové polévky docílíte přidáním brambor. Navíc špenát dodá polévce další várku zdraví prospěšných látek.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 velké stroužky česneku, nadrcené
  • 3 hrnky zeleninového vývaru nebo bujónu
  • 1 hrnek čočky, opláchnuté
  • 200g nakrájených brambor
  • 1 citron
  • 150g čerstvých špenátových listů
  • 1/4 čajové lžičky mletého pepře
  • Hrst máty

Postup

  • V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte česnek a míchejte asi 30 sekund. 
  • Přidejte zeleninový vývar a čočku a přiveďte k varu. 
  • Snižte teplotu, přikryjte a vařte 10 minut. Poté přidejte brambory a vařte dokud brambory a čočka nezměknou asi 15 minut.
  • Mezitím nastrouhejte 1/2 čajové lžičky slupky z citronu, vymačkejte šťávu z citronu a odměřte tak 2 lžíce. 
  • Do polévky přidejte nastrouhanou citronovou kůru, 2 lžíce citronové šťávy, špenát a pepř. 
  • Zakryjte pokličkou a duste, dokud špenát nevzvadne asi 2 minuty. 
  • Nakonec vmíchejte mátu, dochuťte solí a pepřem.
čočkovka se špenátem
Zdroj: thekitchn.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.