Čočková polévka s pohankovými kroupami

Čočková polévka s pohankovými kroupami

Když podusíme čočku s pohankou, vnikne nám hustá polévka podobná guláši, která je typickým pokrmem v Itálii v chladných zimních večerech. Podáváme jí s křupavým chlebem přelitým trochou extra panenského olivového oleje.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g hnědé čočky
  2. Lžíce olivového oleje
  3. Malá cibule (nastrouhaná)
  4. Malá mrkev (nastrouhaná)
  5. 2 bobkové listy
  6. 1 250 ml zeleninového vývaru
  7. 190 g syrové pohankové krupice
  8. 250 g čerstvého baby špenátu
  9. 3 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup

  1. Čočku namočíme na 1 hodinu do misky se studenou vodou.
  2. Poté jí scedíme a dáme stranou
  3. V hrnci rozehřejeme olej na středním teplotu
  4. Přidáme nastrouhanou cibuli a mrkev
  5. Zeleninu restujeme do změknutí 3 až 5 minut
  6. Přidáme čočku a bobkové listy a promícháme, dokud se neobalí v oleji
  7. Směs zalijeme zeleninovým vývarem, zamícháme a přivedeme k varu
  8. Necháme pomalu vařit asi 10 minut
  9. Snížíme teplotu na nízkou a přidáme pohanku
  10. Vaříme, dokud čočka nezměkne a pohanka se neprovaří, asi 25 minut
  11. V případě potřeby přidáme trochu vývaru nebo vody
  12. Polévku z krup sundáme z plotny a vmícháme čerstvý špenát, dokud nezvadne
  13. Vyndáme bobkové listy
  14. Polévku podáváme horkou s ½ lžíce olivového oleje pokapané navrch každého talíře
Bohatá polévka s celou pohankou a velkým množstvím čerstvé zeleniny.
Zdroj: ifoodreal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.