Čočková polévka se zeleninou z pomalého hrnce

Čočková polévka se zeleninou z pomalého hrnce

Rozmixováním části čočkovo-zeleninové směsi a následným spojením se zbylou zeleninou a čočkou získá polévka texturu, která uspokojí ty, kteří milují krémovou polévku, a ty, kteří ji upřednostňují pořádně hustou. Navíc polévku dáte ráno vařit, o nic se nestaráte a nedělní večeři máte hotovou! Polévku podávejte s krekry.

INGREDIENCE

  • 4 šálky nesoleného zeleninového vývaru
  • 4 šálky vody
  • 2 šálky nakrájených oloupaných sladkých brambor (z 1 sladkého bramboru)
  • 2 šálky nakrájené mrkve (ze 3 mrkví)
  • 2 šálky nakrájených oloupaných červených brambor (z 1 brambory)
  • 1 ½ šálku sušené zelené čočky
  • 1 a ½ šálku nakrájené cibule (z 1 cibule)
  • 1 šálek nakrájeného řapíkatého celeru (ze 2 řapíkatého celeru)
  • 2 lžíce lisovaného česneku (ze 6 stroužků česneku)
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 a ⅛ lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce jablečného octa
  • ¼ šálku nasekané čerstvé plocholisté petrželky

POSTUP

  • Smíchejte vývar, vodu, batáty, mrkev, brambory, čočku, cibuli, řapíkatý celer, česnek, větvičky tymiánu, bobkový list, sůl a pepř v 5- až 6litrovém pomalém hrnci.
  • Přikryjte a vařte na LOW, dokud zelenina a čočka nezměknou, 7 až 8 hodin.
  • Vyjměte a vyhoďte snítky tymiánu a bobkový list.
  • Vložte olej a 4 šálky polévky do mixéru.
  • Zpracujte do hladka.
  • Rozmixovanou polévku vraťte do pomalého hrnce a vmíchejte ocet.
  • Polévku nalijte do misek a rovnoměrně posypte petrželkou.
Polévka z čočky a zeleniny servírovaná v hlubokém talíři a ozdobená čerstvými bylinkami.
www.eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.