Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg čočky
- 5 dkg slaniny
- 2 vejce
- 15 dkg vařeného uzeného masa (i ze žebírek)
- 2 menší cibule
- pepř
- sůl
- strouhanka
Postup receptu
- Čočku den předem namočíme a druhý den ji uvaříme doměkka
- Horkou čočku rozmixujeme
- Na rozškvařené slanině osmahneme cibuli, kterou přidáme k čočce spolu s masem nakrájeným na kostičky
- Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a spojíme 1 vejcem
- Podle potřeby zahustíme strouhankou
- Směs dobře propracujeme a tvoříme menší ploché karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance
- Obalené je smažíme po obou stranách v horkém tuku
- Příloha: bramborová kaše, tatarská omáčka, zeleninový salát