Čočkovo-kapustový salát se slaninou a sázeným vejcem

Čočkovo-kapustový salát se slaninou a sázeným vejcem

Jednoduchý na přípravu a přitom tak chutný! Zelená čočka, slanina, kapusta a pošírované vejce dohromady vytváří perfektní spojení chutí, které si oblíbíte.

Ingredience

  • olivový olej
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 plátky slaniny
  • 206 g kapusty
  • 390 g konzerva zelené čočky
  • 4 středně velká vejce
  • 1 lžíce bílého vinného octa

Postup                                       

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli 5 do změknutí.
  2. Přidejte česnek a slaninu a restujte dalších 5 minut do křupava.
  3. Přidejte kapustu a čočku a vařte 4 minuty.
  4. Udržujte v teple.
  5. Střední hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu.
  6. Rozklepněte vejce do malé zapékací misky.
  7. Přidejte do vody ocet, snižte plamen a rozviřte vodu.
  8. Vejce rychle nalijte do vody a vařte 3 minuty.
  9. Opakujte se zbývajícími vejci.
  10. Nandejte salát na 4 talíře a na každou porci položte sázené vejce.  
  11. Dochuťte čerstvě mletým černým pepřem.
Kapusta s čočkou a červenou cibulkou, na které je položeno sázené vejce.
www.realfood.tesco.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.