Jednoduchý na přípravu a přitom tak chutný! Zelená čočka, slanina, kapusta a pošírované vejce dohromady vytváří perfektní spojení chutí, které si oblíbíte.
Ingredience
- olivový olej
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 plátky slaniny
- 206 g kapusty
- 390 g konzerva zelené čočky
- 4 středně velká vejce
- 1 lžíce bílého vinného octa
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli 5 do změknutí.
- Přidejte česnek a slaninu a restujte dalších 5 minut do křupava.
- Přidejte kapustu a čočku a vařte 4 minuty.
- Udržujte v teple.
- Střední hrnec naplňte do poloviny vodou a přiveďte k varu.
- Rozklepněte vejce do malé zapékací misky.
- Přidejte do vody ocet, snižte plamen a rozviřte vodu.
- Vejce rychle nalijte do vody a vařte 3 minuty.
- Opakujte se zbývajícími vejci.
- Nandejte salát na 4 talíře a na každou porci položte sázené vejce.
- Dochuťte čerstvě mletým černým pepřem.