Čočkový burger

Čočkový burger

Ani veganské recepty se neobejdou bez své verze na burger. K výrobě placek z čočky jsou potřeba jen 4 ingredience. Ty se posléze krásně propojí se sladko-pálivou chutí doma připravené omáčky z hořčice a javorového sirupu.

Co budeme potřebovat

Na omáčku

  1. 3 lžíce hořčice
  2. 4 lžíce sirupu
  3. Špetka kari (nepovinné)

Na burger

  1. 50 g rozinek
  2. 200 g nevařené čočky
  3. 100 g strouhanky
  4. 60 g mletých vlašský ořechů
  5. 2 lžíce hořčice

Na přílohu

  1. Rukola
  2. Cherry rajčata
  3. Restovaná cibule
  4. Burgerové housky

Postup

  1. Na omáčku si smícháme hořčici a javorový sirup do menší misky
  2. Přidáme špetku kari, soli a promícháme, aby se ingredience spojily
  3. Na placky použijeme nevařenou čočku
  4. Tu necháme přes noc odmočit
  5. Poté jí uvaříme podle návodu (pokud jste se rozhodli pro čočku z plechovky, ušetřili jste si práci)
  6. Konzervovanou čočku jen pořádně propláchneme
  7. Čočku dáme do kuchyňského robota
  8. Přidáme ořechy, rozinky a mícháme, dokud nezískáme hutnou směs
  9. V nové míse si promícháme nově vzniklou čočkovou směs a strouhanku
  10. Směs necháme 5-10 minut odležet, aby strouhanka absorbovala přebytečnou vlhkost
  11. Pak rukama z čočkového těsta tvarujeme placičky nebo karbanátky
  12. Ty buď upečeme v troubě na 200 stupňů, nebo smažíme na středně rozpálené pánvi s trochou kokosového oleje
  13. Placky servírujeme v burgerové housce s rukolou, rajčaty, smaženou cibulí a polité omáčkou
Výborný burger z čočky se zeleninou a omáčkou.
Zdroj: bonappetit.com

Nevíte si rady jaký salát k tomuto receptu na čočkové placky naservírovat? Neztrácejte hlavu a nechte se inspirovat jedním z těchto výborných receptů na zeleninové saláty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.