Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg čočky
- 4 lahůdkové cibulky
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 feferonky
- 0,5 dl olivového oleje
- 3 lžičky dijonské horčice
- 1 masový bujón
- 1 lžička cukru
- 2 bobkové listy
- 2 vejce
- ocet
- sůl
- pepř
Postup receptu
- Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody
- Vejce dáme vařit do samostatného hrnce.
- Po dvou hodinách k ní přidáme bobkový list, bujón, podle potřeby dolijeme vodu a uvaříme téměř do měkka
- Čočku slijeme, propláchneme a necháme okapat
- Cibulky a feferonky posekáme najemno a vmícháme k čočce
- Přidáme olej, cukr, sojovou omáčku, hořčici, podle chuti přidáme trochu octa, osolíme, opepříme a promícháme a před podáváním necháme odležet 1 hodinu v chladničce
- Na závěr přidáme nahoru vařená vejce a můžeme servírovat.