Jak udělat lahodnou čokoládovou bábovku ještě lepší? Přidáte jablka a vznikne vám jablečná bábovka plná sladké čokolády s čokoládovou polevou. Pokud si chcete pochutnat na samotné jablečné chuti, musíte si připravit jeden z těchto receptů na buchty s jablky.
Co budeme potřebovat
- 180 g cukru
- 240 g mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 60 g kakaového prášku
- 1 lžička skořice
- 1 lžička soli
- 200 ml jablečného pyré
- 10 ml rostlinného oleje
- 2 lžičky vanilky
Na polevu
- 5 lžic másla
- 6 lžic kakaového prášku
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilky
- 2 lžíce jablečného džusu
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Ve velké míse prosejeme cukr, mouku, jedlou sodu, kakao, skořici a sůl.
- Přidejte jablečné pyré, rostlinný olej a vanilku a dobře promíchejte, aby se spojily.
- Nalijte do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte 50 minut, nebo dokud špejle nevyjde čistá.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, zatímco budete dělat polevu.
- V malém hrnci rozpusťte máslo a kakaový prášek na mírné teplotě a míchejte, dokud se dobře nespojí.
- Sundejte z plotny a vmíchejte moučkový cukr.
- Přidejte vanilku a horkou jablečnou šťávu a míchejte, dokud není poleva hladká.
- Nalijte na vychladlou jablečnou bábovku.