Čokoládová bezlepková bábovka s tvarohem

Čokoládová bezlepková bábovka s tvarohem
Příprava: 30 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 12

Tento recept bezlepkovou tvarohovou bábovku s čokoládou vás uchvátí svou dokonale hustou a hutnou konzistencí. Příprava gluten free zákusku nebyla nikdy jednodušší. Stejně jednoduché a výborné jsou tyto recepty na lívance bez lepku, ochutnejte.

Co budeme potřebovat

  • 230 ml uvařené kávy
  • 230 g másla
  • 65 g kakaa
  • 400 g krystalového cukru
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 3/4 lžičky soli
  • 240 g bezlepkové mouky
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce
  • 115 g zakysané smetany nebo jogurtu

Na náplň

  • 2 balíčky klasické Philadelphie
  • 75 g krystalového cukru
  • 1½ lžičky vanilkového extraktu

Na polevu

  • 115 g hořké čokolády
  • 60 ml husté smetany

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku.
  • Kávu, máslo a kakao vložte do malého hrnce. Zahřívejte, míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Směs nechte 10 minut vychladnout.
  • Zatímco čokoláda chladne, dejte do mísy cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a mouku a šlehejte.
  • Vychladlou čokoládovou směs nalijte do mísy se suchými přísadami a míchejte.
  • V samostatné misce rozšlehejte vanilku, vejce a zakysanou smetanu nebo jogurt.
  • Vmíchejte do čokoládového těsta, míchejte, dokud se důkladně nespojí.
  • V jiné misce rozmixujte smetanový sýr, dokud nebude hladký, poté přidejte cukr a vanilku.
  • Do formy nalijte polovinu těsta. Poté opatrně naneste na těsto lžící smetanový sýr a ujistěte se, že se nedotýká stěn formy a nalijte zbytek těsta.
  • Pečte 55 až 60 minut, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté.
  • Bábovku nechte 5 minut chladnout a poté vyklopte. Před přidáním polevy nechte bezlepkovou bábovku úplně vychladnout.
  • Smíchejte čokoládu a smetanu a zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nebude hladká. Polevou potřete bábovku a nechte ji okapat po stranách.

*Náhražky za kávu: Důrazně doporučujeme v tomto receptu použít kávu. Káva nepřidá do receptu svou vlastní moka příchuť, naopak zvýrazní čokoládovou chuť bábovky. V případě potřeby však můžete kávu nahradit vodou, džusem nebo dokonce černým pivem.

Skvěle dochucená bábovka z čokolády plněná tvarohem.
Zdroj: glutenfreestories.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.