Jistě každý z nás miluje čokoládu a je těžké najít někoho, kdo ne. Je báječná při každé příležitosti – u televize, s přáteli, rodinou, při stresu nebo smutku.
Vykouzlit se z ní dá nespočet moučníků, dezertů a nejrůznějších sladkostí a laskomin.
My jsme pro vás vybrali ty nejlepší recepty na čokoládovou buchtu.
Inspirujte se a nebudete litovat!
Naše recepty
Zaujal vás recept? Tento moučník se dá připravit na vícero způsobů. Inspirujte se našimi recepty na čokoládová brownies!
Důvody, proč jíst čokoládu
Nejvíce zdravou surovinou v námi známé čokoládě je pouze kakao. Čím více kakaa, tím logicky lépe. Aby se dalo říci, že je čokoláda zdravá, musí být obsah kakaa v ní minimálně 70%.
Důležitá je i její kvalita. Záleží totiž i na tom, jakým způsobem byla vyrobena. Více cenných látek se uchová v čokoládě, která se vyráběla šetrným sušením, pražením a zpracováním kakaových bobů.
Možná si říkáte, že je taková čokoláda až příliš hořká. Pokud ale ochutnáte čokoládu od opravdu dobrého výrobce, zjistíte potom, že chuť takové čokolády je jemná a bez nahořklého ocasu a pachuti.
Čokoládu bychom měli pravidelně zařazovat do našich jídelníčků, jelikož je výbornou prevencí proti infarktu, zlepšuje prokrvení a snižuje krevní tlak, snižuje riziko cukrovky, pomáhá snižovat váhu, stimuluje mozek a pomáhá v prevenci proti Alzheimerovi.