Čokoládová buchta s kefírem

Čokoládová buchta s kefírem
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 15

Tato kefírová buchta s kakaem je i s pečením hotová do 45 minut. Zkuste a uvidíte, jak hned zmizí.

Ingredience

  • 600g polohrubé mouky
  • 200g mletých ořechů
  • 400ml kefíru
  • 300g moučkového cukru
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 3 lžíce kakaa

Postup

  • Předehřejte si troubu na 150°C.
  • Mouku prosejte do velké mísy. Přidejte jedlou sodu, moučkový cukr, vanilkový cukr, ořechy a kakao.
  • Vše pořádně promíchejte.
  • Do sypké směsi postupně přimíchejte olej a kefír.
  • Vymíchejte hladké těsto, které nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte po dobu 30 minut. Pak zkuste špejlí, jestli je už hotová.
  • Hotovou buchtu podávejte pokrájenou na kousky.
Kakaový moučník s kefírovým základem, malinami a posypaný moučkovým cukrem.
Zdroj: tasteofhome.com

Pro milovníky ořechových moučníků zde máme ty nejlepší recepty na ořechové řezy na jednom místě! Inspirujte se.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.