Tato kefírová buchta s kakaem je i s pečením hotová do 45 minut. Zkuste a uvidíte, jak hned zmizí.
Ingredience
- 600g polohrubé mouky
- 200g mletých ořechů
- 400ml kefíru
- 300g moučkového cukru
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1 lžíce jedlé sody
- 1 balení vanilkového cukru
- 3 lžíce kakaa
Postup
- Předehřejte si troubu na 150°C.
- Mouku prosejte do velké mísy. Přidejte jedlou sodu, moučkový cukr, vanilkový cukr, ořechy a kakao.
- Vše pořádně promíchejte.
- Do sypké směsi postupně přimíchejte olej a kefír.
- Vymíchejte hladké těsto, které nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte po dobu 30 minut. Pak zkuste špejlí, jestli je už hotová.
- Hotovou buchtu podávejte pokrájenou na kousky.

Pro milovníky ořechových moučníků zde máme ty nejlepší recepty na ořechové řezy na jednom místě! Inspirujte se.