Čokoládová buchta s kokosovou posypkou

Čokoládová buchta s kokosovou posypkou
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 10

Klasická buchta inspirovaná tyčinkou Margot, ale vylepšená o domácí kokosovou posypku. Nebojte se ani kokosového likéru, který buchtu krásně ovoní a celé buchtě dodá ten správný šmrnc.

Co budeme potřebovat:

Na těsto

  1. 175g měkkého másla (dejte si stranou něco na vymazání plechu)
  2. 300g mletých mandlí
  3. 100g sušeného kokosu
  4. 50g kakaového prášku
  5. ½ lžičky soli
  6. 400 ml plechovky tučného kokosového mléka
  7. 75g hořké čokolády
  8. 250g moučkového cukru
  9. 3 vejce velikosti M

Na polevu

  1. 200g hořké čokolády
  2. 50 ml kokosového likéru nebo kokosového extraktu

Na kokosovou posypku

  1. 75g cukru krystal
  2. 35 ml vody
  3. 75g sypaného kokosu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C.
  2. V míse si smícháme mandle, kokos, kakao a sůl.
  3. Polovinu kokosového mléka nalijeme do hrnce a přivedeme k varu.
  4. Když se mléko vaří sundáme ho ze sporáku a vmícháme čokoládu. Mícháme tak dlouho dokud se čokoláda nerozpustí, poté odstavíme na stranu.
  5. Do mísy dáme máslo a šleháme dokud není krémové. Poté přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání. Začneme přidávat vejce a postupně je zašleháváme.
  6. Když máme tekuté ingredience smíchané a prošlehané, přidáme je k ingrediencím suchým a smícháme je dohromady.
  7. Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 40 – 45 minut.
  8. Když je buchta hotová, necháme jí odpočinout.
  9. Mezitím si připravíme hrnec, ve kterém přivedeme k varu zbytek kokosového mléka.
  10. Když se mléko vaří sundáme ho z plotny a vhodíme do něj čokoládu. Směs mícháme do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí.
  11. Přidáme kokosový likér nebo kokosový extrakt, promícháme a vložíme do lednice.
  12. Až bude směs dostatečně tuhá, potřeme s ní buchtu.
  13. Na kokosovou posypku si necháme zapnutou troubu na 180 stupňů a připravíme si plech s pečícím papírem a samostatně stojící mísu s kokosem.
  14. Cukr a vodu dáme do hrnce a na střední teplotu mícháme, aby se cukr rozpustil. Poté směs přivedeme k varu.
  15. Když sirup začne vřít, přestaneme na minutu míchat a necháme sirup provařit.
  16. Sundáme hrnec z plotny a sirup nalijeme do mísy s kokosem.
  17. Důkladně spolu promícháme, rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a přendáme do trouby.
  18. Směs na plechu alespoň jednou promícháme aby se kraje nepřipálily a pečeme podobu 3-4 minut.
  19. Kokosovou posypku vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  20. Po vychladnutí s ní posypeme připravenou Margot buchtu.
Vláčná čokoládová buchta s kokosovým posypem.
Zdroj: reallifedinner.com

Pokud chcete své zdraví ještě více podpořit, vyzkoušejte recept na detoxikační smoothie a pročistěte si své tělo.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.