Čokoládová panna cotta s kávovým přelivem

Čokoládová panna cotta s kávovým přelivem

Právě kávový přeliv tomuto dezertu dodá správný italský šmrnc. Navíc jej můžete ozdobit čerstvým ovocem, třeba jahodami.

Ingredience

  • 3-4 plátky želatiny
  • 600ml smetany ke šlehání
  • 150ml mléka
  • 2 PL moučkového cukru
  • 100g hořké jemně nasekané čokolády
  • 1/2 šálku uvařené kávy
  • 1/4 šálku třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk

Postup

  • Vložte plátky želatiny na 10 minut do studené vody, aby nabobtnaly.
  • V kastrůlku smíchejte smetanu, mléko, cukr a přiveďte k varu.
  • Vypněte ohřev a přidejte nasekanou čokoládu a okapané želatinové plátky.
  • Rozmíchejte, aby se čokoláda a želatina dobře rozpustily.
  • Rovnoměrně naplňte připravené kelímky či skleničky a dejte chladit ideálně přes noc.
  • Kávový přeliv připravíte tak, že kávu, cukr a vnitřek vanilkového lusku přivedete k varu.
  • Vařte cca 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne.
  • Hotovou panna cottu podávejte přelitou kávovou směsí a ozdobenou čerstvým ovocem.
Čokoládový dezert s kávovým přelivem
Zdroj: platedstories.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.