Extrémně dobrá čokoládová roláda s ovocem

Extrémně dobrá čokoládová roláda s ovocem
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 vejce
  • 12 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce horké vody
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1/3 balíčku prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Náplň:

  • 12,5 dkg másla
  • 12,5 dkg tvarohu
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • ovoce

Poleva:

  • 2 čokolády na vaření
  • 5 dkg ztuženého tuku

Zdobení:

  • šlehačka
  • strouhaná čokoláda

Postup receptu

  1. Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny, pak zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a tuhý sníh z bílků
  2. Na plech dáme tukem potřený pečící papír nebo alobal a rovnoměrně rozetřeme těsto
  3. Prudce je upečeme při 200 °C a ještě horké i s papírem stočíme a necháme vychladnout
  4. Pak rozbalíme, potřeme krémem a znovu stočíme
  5. Příprava krému: uvedené suroviny společně utřeme a vmícháme kousky drobného ovoce
  6. Větší ovoce, například meruňky, broskve, mandarinky, apod. nemusíme přidávat do krému, ale roládu potřeme krémem, pak asi 10 cm od jednoho delšího okraje dáme vyšší vrstvu krému a po celé délce rolády toto ovoce rozložíme
  7. Při krájení je pak ve středu rolády
  8. Čokoládu rozpustíme s trochou ztuženého tuku a celou roládu polijeme
  9. Nebo polevu vynecháme, připravíme více krému a nahoře ji potřeme krémem
  10. Dozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.