Příprava: 30 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 4 vejce
- 12 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce horké vody
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1/3 balíčku prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Náplň:
- 12,5 dkg másla
- 12,5 dkg tvarohu
- 10 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- ovoce
Poleva:
- 2 čokolády na vaření
- 5 dkg ztuženého tuku
Zdobení:
- šlehačka
- strouhaná čokoláda
Postup receptu
- Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny, pak zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, kakao a tuhý sníh z bílků
- Na plech dáme tukem potřený pečící papír nebo alobal a rovnoměrně rozetřeme těsto
- Prudce je upečeme při 200 °C a ještě horké i s papírem stočíme a necháme vychladnout
- Pak rozbalíme, potřeme krémem a znovu stočíme
- Příprava krému: uvedené suroviny společně utřeme a vmícháme kousky drobného ovoce
- Větší ovoce, například meruňky, broskve, mandarinky, apod. nemusíme přidávat do krému, ale roládu potřeme krémem, pak asi 10 cm od jednoho delšího okraje dáme vyšší vrstvu krému a po celé délce rolády toto ovoce rozložíme
- Při krájení je pak ve středu rolády
- Čokoládu rozpustíme s trochou ztuženého tuku a celou roládu polijeme
- Nebo polevu vynecháme, připravíme více krému a nahoře ji potřeme krémem
- Dozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou