Kromě mandlí, můžete při přípravě těchto sušenek použít též vlašské i lískové ořechy nebo jejich kombinaci.
Ingredience
- 120 g hořké čokolády
- 70 g loupaných mandlí
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g cukru krupice
- 30 g bílků
- 30 g cukru moučka
- 2 g jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
Postup
- Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
- Mandle a ořechy s oběma druhy cukrů rozmixujte pomocí mixéru najemno.
- Do mísy vložte směs mandlí, ořechů a cukru, přidejte bílky, jedlou sodu, skořici a vlažnou rozpuštěnou čokoládu.
- Vše důkladně promíchejte stěrkou a hněťte, dokud nebude směs kompaktní a homogenní.
- Zkontrolujte těsto, pokud je příliš měkké, nechte ho asi 15 minut odpočinout v lednici.
- Po uplynutí této doby těsto vyjměte a vytvořte z něj kuličky o velikosti vlašského ořechu a položte je na plech.
- Pečte 30 až 35 minut v troubě při 140 °C.