Čokoládové amaretti s ořechy

Čokoládové amaretti s ořechy
Příprava: 45 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Kromě mandlí, můžete při přípravě těchto sušenek použít též vlašské i lískové ořechy nebo jejich kombinaci.

Ingredience

  • 120 g hořké čokolády
  • 70 g loupaných mandlí
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g cukru krupice
  • 30 g bílků
  • 30 g cukru moučka
  • 2 g jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky mleté skořice

Postup

  • Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  • Mandle a ořechy s oběma druhy cukrů rozmixujte pomocí mixéru najemno.
  • Do mísy vložte směs mandlí, ořechů a cukru, přidejte bílky, jedlou sodu, skořici a vlažnou rozpuštěnou čokoládu.
  • Vše důkladně promíchejte stěrkou a hněťte, dokud nebude směs kompaktní a homogenní.
  • Zkontrolujte těsto, pokud je příliš měkké, nechte ho asi 15 minut odpočinout v lednici.
  • Po uplynutí této doby těsto vyjměte a vytvořte z něj kuličky o velikosti vlašského ořechu a položte je na plech.
  • Pečte 30 až 35 minut v troubě při 140 °C.
Čokoládovo-mandlové sušenky.
zdroj: lamiabuonaforchetta.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.