Tuto americkou klasiku si nesmíte nechat ujít. Jedinečná a extra čokoládová buchta, na kterou existuje hromada receptů. My si představíme tu nejlepší – klasickou.
Ingredience
- 350g čokolády (alespoň 70%)
- 250g másla
- 3ks vajec
- 250g cukru krupice
- 85g hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 160°C. Formu (hranatou) nebo menší pekáček vymastěte máslem a vyložte pečícím papírem.
- Ve vodní lázni rozpusťte máslo společně s čokoládou.
- V míse vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Poté tuto vaječnou hmotu opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády s máslem.
- Čokoládovou směs smíchejte s prosátou moukou smíchanou s kypřícím práškem a těsto vymíchejte dohladka.
- Vlijte ho do formy a pečte po dobu 30-35 minut. Povrch by měl být na dotek pevný, lesklý a suchý. Vnitřek by pak měl zůstat hutný a drobet tekutý.
- Na špejli by vám měly zůstat vlhké drobečky.
- Upečený moučník nechejte vychladnout alespoň hodinu. Během této doby vám ještě zpevní.
- Po vychladnutí nakrájejte na čtverečky a podávejte.