Čokoládové brownie

Čokoládové brownie
Příprava: 30 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 10

Tuto americkou klasiku si nesmíte nechat ujít. Jedinečná a extra čokoládová buchta, na kterou existuje hromada receptů. My si představíme tu nejlepší – klasickou.

Ingredience

  • 350g čokolády (alespoň 70%)
  • 250g másla
  • 3ks vajec
  • 250g cukru krupice
  • 85g hladké mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 160°C. Formu (hranatou) nebo menší pekáček vymastěte máslem a vyložte pečícím papírem.
  • Ve vodní lázni rozpusťte máslo společně s čokoládou.
  • V míse vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Poté tuto vaječnou hmotu opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády s máslem.
  • Čokoládovou směs smíchejte s prosátou moukou smíchanou s kypřícím práškem a těsto vymíchejte dohladka.
  • Vlijte ho do formy a pečte po dobu 30-35 minut. Povrch by měl být na dotek pevný, lesklý a suchý. Vnitřek by pak měl zůstat hutný a drobet tekutý.
  • Na špejli by vám měly zůstat vlhké drobečky.
  • Upečený moučník nechejte vychladnout alespoň hodinu. Během této doby vám ještě zpevní.
  • Po vychladnutí nakrájejte na čtverečky a podávejte.
Extra čokoládový moučník zvaný brownie s křupavou krustičkou.
Zdroj: thestayathomechef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.