Jestli patříte mezi milovníky čokolády, tak by vám potom neměly ujít tyto recepty na čokoládové vánoční cukroví!
Upečte si tradiční i méně tradiční dobroty.
Na konci článku najdete tipy, jak z čokoládou zdobit, ale i jaké čokoládové polevy můžete při zdobení použít!
Naše recepty
Čokoládové polevy na vánoční cukroví
Recepty na vánoční cukroví s čokoládou se neobejdou bez čokoládových polev. Každá hospodyňka má svůj osvědčený recept – podívejte se na naše tipy a najděte tu pravou polevu pro Vaše cukroví!
Všechny recepty na čokoládové polevy mají jedno společné pravidlo: čokoládu a další ingredience rozpouštějte vždy ve vodní lázni a jemně míchejte. Nikdy nedávejte rendlík s čokoládou přímo na plotnu. I když budete usilovně míchat, v polevě vniknou hrudky, které Vašemu vánočnímu cukroví uberou na kráse!
Základní čokoládová poleva na cukroví
Jedna z nejjednodušších čokoládových polev vznikne rozpuštěním 110 g másla a 150 g čokolády a její využití je univerzální. Perfektně se hodí například na vánoční cukroví.
Hořká čokoládová poleva s kokosovým olejem
Pro jemnější chuť a strukturu polevy použijte kvalitní hořkou čokoládu, smetanu ke šlehání a kokosový olej. Poměr surovin je následující: 30 g kokosového oleje, 1 polévková lžíce smetany ke šlehání a 250 g hořké čokolády.
Čokoládový krém do vánočního cukroví
Z 200 ml smetany a 400 g čokolády vyrobíte vláčnou polevu vhodnou na moučníky z plechu, jako je například klasický perník.