Čokoládové kokosky

Čokoládové kokosky

Křehké bílkové pusinky z čokolády a kokosu jsou měkké, nadýchané a vynikající. Do pusinek jsme přidali kokosový extrakt a kokos, aby chutě spolu ladily dohromady a byly ještě více kokosové.

Co budeme potřebovat

  1. 150 g hladké mouky
  2. ¼ lžičky jedlé sody
  3. Špetku soli
  4. 75 g másla
  5. 7 lžic neslazeného kakaa
  6. 100 g cukru krystal
  7. 40 g třtinového cukru
  8. 40 g bílého jogurtu
  9. Lžička vanilkového extraktu
  10. ¼ lžičky kokosového extraktu
  11. 40 g strouhaného kokosu
  12. Čokoládové pecky (nastrouhaná nebo nasekaná čokoláda)

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů
  2. Dva plechy si vyložíme pečicím papírem
  3. Prosejeme si mouku, jedlou sodu a sůl do jedné mísy a dáme stranou
  4. Ve velkém hrnci na střední teplotu si rozpustíme máslo
  5. Když je rozpuštěné, sundáme ho z plotny a vmícháme kakaový prášek a oba cukry
  6. Směs bude hladká a bude vypadat jako písek
  7. Přidáme jogurt, vanilkový a kokosový extrakt a důkladně mícháme, aby se ingredience spojily
  8. Přidáme moučnou směs a mícháme
  9. Nakonec vmícháme kokos a kousky čokolády
  10. Pomocí lžíce odebíráme kousky kokosového těsta a pokládáme je na připravené plechy
  11. Vložíme do trouby a pečeme 8 až 10 minut
  12. Vyndáme a necháme vystydnout
  13. Na závěr všechny pusinky posypeme kokosem
Čokoládové kokosové dobroty s jogurtem a kokosovým extraktem.
Zdroj: theeastcoastkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.