Tento recept na domácí lanýže z čokolády je skvělým nápadem, jak vytvořit netradiční nabídku vánočního cukroví z čokolády na vašem svátečním stole!
Co budeme potřebovat
- 230 g, velmi jemně nasekané čokolády
- 160 ml husté smetany
- 1 polévková lžíce másla, změklého
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na obalení
- neslazený kakaový prášek
- posypky
- drcené ořechy
- rozpuštěná čokoláda
Postup
- Vložte čokoládu do žáruvzdorné misky.
- Zahřívejte hustou smetanu.
- K čokoládě přidáme máslo a přilijeme hustou smetanu.
- Směs necháme 5 minut odležet.
- Přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
- Položte kousek plastového obalu přímo na povrch (aby se zabránilo kondenzaci) a dejte na 1-2 hodiny do chladničky.
- Ze ztuhlé čokoládové směsi vyválejte na kuličky.
- Každou kuličku obalte v ingredienci, dle vašeho výběru.
Připravte si i jednoduché cukroví s Lotus sušenkami!