Čokoládové makronky mám snad ze všech receptů nejraději. Jsou plné bohaté čokoládové chuti a při jediném soustu se vám začnou rozpadat, jak v ústech tak pod rukama, až tak jsou křehké.
Co budeme potřebovat
Na laskonky
- 120 g moučkového cukru
- 60 g mandlové mouky
- 2 bílky pokojové teploty
- 3 lžíce kakaového prášku
- 5 lžic krystalového cukru
Na krém
- 115 g čokolády (nakrájené na malé kousky)
- 3 lžíce másla
- 200 ml smetany na šlehání
Postup
- V míse si ušleháme bílky s krupicovým cukrem, dokud nám nevznikne tuhý sníh.
- Moučkový cukr, kakao a mandlovou mouku, prosejme do mísy, abychom se zbavili hrudek.
- Do bílků vmícháme suché ingredience a lehce promícháme.
- Čokoládový sníh nalijeme do cukrářského sáčku.
- Plech si vyložíme pečicím papírem.
- Na plech za pomocí sáčku nakreslíme laskonky.
- S plechem alespoň 3x poklepeme, abychom se zbavili vzduchových bublin.
- Laskonky necháme asi 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.
- Laskonky pečeme při 150 stupních po dobu 13-15 minut.
- Když jsou laskonky upečené, vyndáme je a necháme je zcela vychladnout.
- Mezitím si připravíme náplň do laskonek.
- Do skleněné mísy dáme máslo spolu s kousky čokolády.
- Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnné troubě.
- Zahříváme jí ve 30 sekundových intervalech a pokaždé jí promícháme.
- Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Poté přidáme šlehačku a směs vyšleháme do hustého krému.
- Čokoládový krém vrstvíme na ½ laskonek a druhou polovinou je přikryjeme.
Laskonky jako z cukrárny už máme, ale co takhle vyzkoušet další nadýchanou dobrotu, která se vám rozplyne na jazyku? Upečte si tyto andělské dorty a dozvíte se jak chutná božská mana!