Kdo říká, že čokoláda nemůže být zdravým začátkem dne? Směs kakaa a tmavé čokolády dodává muffinům luxusní chuť bez přílišného tuku. Rozhodně vám zpříjemní každé ráno!
Co budete potřebovat
- 1/4 šálku slunečnicového oleje
- 1/4 šálku čokopecičky z hořké čokolády
- 1 a 1/4 šálku plus 1 polévková lžíce hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1/4 lžičky soli
- 1 a 1/8 šálku třtinového cukru
- 2/3 šálku sušených višní
- 1 velké vejce
- 2/3 šálku nízkotučného mléka
- 1/2 šálku plus 1 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 ° C a rošt dejte do středu trouby.
- 16 formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky a dejte stranou.
- Smíchejte olej a čokopecičky v žáruvzdorné misce a zahřívejte ve vodní lázni za občasného míchání, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Sundejte z plotny a promíchejte.
- Mísu dejte stranou vychladnout na cca 15 minut.
- Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, sůl, třtinový cukr a sušené třešně.
- V samostatné míse prošlehejte celé vejce, mléko, jogurt a vanilkový extrakt.
- Do mísy s moukou nalijte vychladlou čokoládovou směs a jogurtovou směs.
- Smíchejte všechny ingredience dohromady.
- Těsto příliš nemíchejte.
- Pečte 20–25 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu jednoho z muffinů nevyjde čisté.
- Vyjměte muffiny z trouby a před podáváním nechte mírně vychladnout.
- Zbytky lze skladovat pevně zabalené při pokojové teplotě až dva dny.
Připravte si k muffinům skvělou kávu. Možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo. Kdo vyhrál v našem srovnání?