Vánoční cukroví by mělo být nejen chutné, ale také krásné na pohled.
K tomu slouží nejrůznější zdobení, posypky či glazury, kterými ho můžeme ozvláštnit.
Inspirujte se našimi recepty na čokoládové polevy na cukroví.
Která se stane vaší nejoblíbenější?
Naše recepty
Několik rad a triků na závěr
Základem dobré čokoládové polevy na cukroví je kvalitní čokoláda, případně neslazený kakaový prášek. Možná vás to překvapí, ale oblíbená čokoláda na vaření není k přípravě glazur úplně vhodná. Mnohem lepší je použít vysokoprocentní hořkou čokoládu.
Nejčastěji se čokoláda rozpouští v horké smetaně ke šlehání. Základem úspěchu je pomalé, ale důsledné míchání. Pokud chcete, můžete si čokoládu již předem rozpustit ve vodní lázni. To znamená přivést k varu hrnec s vodou, na něj umístit misku s čokoládou a pomalu míchat. Pokud se vám stane, že poleva například vlivem studené smetany srazí, stačí do ní nad vodní lázní zašlehat kousek másla.
Čokoládové polevy na cukroví můžete použít různým způsobem. Nejjednodušší je do nich cukroví z části namočit. Použít ale můžete také zdobítka a vytvořit zajímavé kresby. V tomto případě je lepší dát před zdobením pečivo na mřížku a vložit pod ni pečicí papír. Usnadní vám to následný úklid.