Tento recept prostě musíte vyzkoušet! Cuketa udržuje řezy dokonale vláčné, zatímco čokopecičky a nasekané vlašské ořechy jim dodávají texturu. Perfektní moučník k odpolední kávě či jako pohoštění pro hosty.
Co budete potřebovat
- 2 a ¼ šálků prosáté hladké mouky
- ½ šálku neslazeného kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 1 a ¾ šálku cukru
- ½ šálku másla, pokojové teploty
- ½ šálku rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ šálku podmáslí
- 2 šálky nastrouhané neloupané cukety (asi 2 a ½ střední cukety)
- 1 šálek čokopeciček
- ¾ šálku nasekaných vlašských ořechů
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Vymažte plech o rozměrech 23 x 33 x 5 cm máslem a vysypte moukou.
- Do střední mísy prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl.
- Ve velké míse šlehejte cukr, máslo a olej, dokud se vše dobře nespojí.
- Přidejte po jednom vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
- Vmíchejte vanilkový extrakt.
- Přimíchávejte suché ingredience střídavě s podmáslím po 3 přídavcích.
- Nakonec vmíchejte nastrouhanou cuketu.
- Nalijte těsto na připravený plech.
- Posypte čokopecičkami a ořechy.
- Pečte, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté, asi 50 minut.
- Buchtu nechte zcela vychladnout na plechu.
- Užijte si to!
Vyzkoušejte i naše další recepty na moučníky z cukety anebo mlsejte sladce, ale zdravě!