Co si budeme namlouvat, mezi vánočním cukrovím nesmí beze sporu nikdy, opakuji nikdy chybět rohlíčky, a to v jakékoliv podobě! Zkuste tento recept na rohlíčky z čokolády, mile vás překvapí.
Co budeme potřebovat
- 140 g hladké mouky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 žloutek
- 100 g změklého másla
- 90 g mletých lískových oříšků
- 40 g nastrouhané čokolády
Postup
- Mouku prosejte a na válu z ní udělejte kopeček, do jehož středu udělejte důlek. Do důlku dejte vanilkový cukr, žloutek, kousek másla, mleté lískové oříšky a nastrouhanou čokoládu.
- Z celého moučného kopečku postupně na válu vypracujte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 30 minut do lednice.
- Z těsta vyválejte hady silné zhruba jako tužka a krájejte na kusy dlouhé zhruba 6 centimetrů.
- Ty vytvarujte do podkoviček, položte na pečicím papírem vyložený plech.
- Pečte v předehřáté troubě na 140 °C 10 – 15 minut.
