Tento recept na plněné rohlíčky je inspirovaný Mexikem. Jsou tak báječné, že jedna várka nebude stačit! Je to zároveň skvělý nápad na víkendovou snídani pro celou rodinu.
Co budeme potřebovat
- balení listového těsta (rozmražené)
- 125 g polosladké čokolády (nasekané nadrobno)
- 2 lžíce kakaa
- 6 lžic cukru krystal
- 4 lžíce másla (rozpuštěné)
- 3 lžíce mleté skořice
- 60 ml karamelového kondenzovaného mléka
Postup
- Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
- Připravíme si plech tak, že jej vyložíme pečícím papírem.
- Pracovní plochu si posypeme moukou.
- Plát listového těsta rozevřeme a lehce poprášíme moukou.
- Pomocí válečku rozválíme plát listového těsta na čtverec.
- Pomocí ostrého nože rozkrojíme těsto napůl.
- Každý obdélník nakrájíme diagonálně na trojúhelníky.
- Vznikne asi 16 trojúhelníků.
- V míse si smícháme máslo se 3 lžícemi skořice a 4 lžícemi cukru.
- Ve vedlejší míse si ještě smícháme kakao a 2 lžíce cukru.
- Celý trojúhelník posypeme směsí kakaa a cukru.
- Na široký konec trojúhelníku, poté přidáme nasekanou čokoládu.
- Od nejširší strany začneme rolovat a těsto srolujeme do tvaru rohlíčku.
- Rohlíček položíme na plech a zahneme ho do tvaru půlměsíce.
- Postup opakujeme se zbývajícím těstem.
- Nakonec vršek každého čokoládového rohlíčku potřeme pomazánkou z rozpuštěného másla a posypeme zbylou mletou skořicí.
- Rohlíčky dáme do trouby a pečeme 20 až 25 minut.
- Plech umístíme do horní části trouby a pečeme, dokud nejsou rohlíčky zlatavě hnědé.
- Po vyndání z trouby čokoládové rohlíčky přelijeme karamelovým kondenzovaným mlékem a podáváme.
Chutě Mexika jsou opravdu neotřelé a výrazné, proto jestli jste fanouškem silných chutí, vyzkoušejte další pokrmy z této fantastické kuchyně. Vyzkoušejte například tyto mexické polévky!