Plněné čokoládové rohlíčky

Plněné čokoládové rohlíčky
Příprava: 30 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 16

Tento recept na plněné rohlíčky je inspirovaný Mexikem. Jsou tak báječné, že jedna várka nebude stačit! Je to zároveň skvělý nápad na víkendovou snídani pro celou rodinu.

Co budeme potřebovat

  1. balení listového těsta (rozmražené)
  2. 125 g polosladké čokolády (nasekané nadrobno)
  3. 2 lžíce kakaa
  4. 6 lžic cukru krystal
  5. 4 lžíce másla (rozpuštěné)
  6. 3 lžíce mleté skořice
  7. 60 ml karamelového kondenzovaného mléka

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
  2. Připravíme si plech tak, že jej vyložíme pečícím papírem.
  3. Pracovní plochu si posypeme moukou.
  4. Plát listového těsta rozevřeme a lehce poprášíme moukou.
  5. Pomocí válečku rozválíme plát listového těsta na čtverec.
  6. Pomocí ostrého nože rozkrojíme těsto napůl.
  7. Každý obdélník nakrájíme diagonálně na trojúhelníky.
  8. Vznikne asi 16 trojúhelníků.
  9. V míse si smícháme máslo se 3 lžícemi skořice a 4 lžícemi cukru.
  10. Ve vedlejší míse si ještě smícháme kakao a 2 lžíce cukru.
  11. Celý trojúhelník posypeme směsí kakaa a cukru.
  12. Na široký konec trojúhelníku, poté přidáme nasekanou čokoládu.
  13. Od nejširší strany začneme rolovat a těsto srolujeme do tvaru rohlíčku.
  14. Rohlíček položíme na plech a zahneme ho do tvaru půlměsíce.
  15. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.
  16. Nakonec vršek každého čokoládového rohlíčku potřeme pomazánkou z rozpuštěného másla a posypeme zbylou mletou skořicí.
  17. Rohlíčky dáme do trouby a pečeme 20 až 25 minut.
  18. Plech umístíme do horní části trouby a pečeme, dokud nejsou rohlíčky zlatavě hnědé.
  19. Po vyndání z trouby čokoládové rohlíčky přelijeme karamelovým kondenzovaným mlékem a podáváme.

Chutě Mexika jsou opravdu neotřelé a výrazné, proto jestli jste fanouškem silných chutí, vyzkoušejte další pokrmy z této fantastické kuchyně. Vyzkoušejte například tyto mexické polévky!

Úžasné rohlíčky plněné jemným krémem z čokolády a kakaa.
Zdroj: momontimeout.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.