Čokoládové vánoční pečivo s kandovanou pomerančovou kůrou

Čokoládové vánoční pečivo s kandovanou pomerančovou kůrou

Kandovaná pomerančová kůra je velmi oblíbená především v anglicky mluvících zemí. Vyzkoušejte ji při pečení použít i vy!

Ingredience:

  • 2 šálky ovesných vloček
  • 1 šálek kandované pomerančové kůry
  • 1/2 šálku čokoládových lupínků
  • 3/4 šálku hladké mouky
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1/4 šálku kakaového prášku
  • 1/4 šálku másla
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku medu
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170°C.
  2. Ve velké míse ručním mixérem smíchejte mouku, jedlou sodu, hnědý cukr, kakao, máslo, vejce, med a vanilkový extrakt, dokud se dobře nespojí.
  3. Poté vmíchejte ovesné vločky tři čtvrtě šálku kandované pomerančové kůry a čokoládové lupínky.
  4. Pomocí malé naběračky nebo polévkové lžíce vytvořte kopečky těsta a umístěte je na plech s pečicím papírem.
  5. Na každý kopeček dejte několik kousků zbývajícího kandovaného pomeranče.
  6. Pečte přibližně 14 minut.
Čokoládové vánoční pečivo s kandovanou pomerančovou kůrou.
zdroj: lordbyronskitchen.com

Ovesné vločky jsou jedním ze způsobů, jak učinit cukroví zdravějším. Použít je můžete nejen v receptech na cukroví s kandovaným ovocem. Vyzkoušejte ovesné vánoční pečivo!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.