Kandovaná pomerančová kůra je velmi oblíbená především v anglicky mluvících zemí. Vyzkoušejte ji při pečení použít i vy!
Ingredience:
- 2 šálky ovesných vloček
- 1 šálek kandované pomerančové kůry
- 1/2 šálku čokoládových lupínků
- 3/4 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1/4 šálku kakaového prášku
- 1/4 šálku másla
- 2 vejce
- 1/4 šálku medu
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Postup:
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Ve velké míse ručním mixérem smíchejte mouku, jedlou sodu, hnědý cukr, kakao, máslo, vejce, med a vanilkový extrakt, dokud se dobře nespojí.
- Poté vmíchejte ovesné vločky tři čtvrtě šálku kandované pomerančové kůry a čokoládové lupínky.
- Pomocí malé naběračky nebo polévkové lžíce vytvořte kopečky těsta a umístěte je na plech s pečicím papírem.
- Na každý kopeček dejte několik kousků zbývajícího kandovaného pomeranče.
- Pečte přibližně 14 minut.
Ovesné vločky jsou jedním ze způsobů, jak učinit cukroví zdravějším. Použít je můžete nejen v receptech na cukroví s kandovaným ovocem. Vyzkoušejte ovesné vánoční pečivo!