Hořká čokoláda a žitná mouka činí z tohoto cukroví jedinečný chuťový zážitek.
Ingredience:
- 200 g 70-85% hořké čokolády
- 40 g žitné mouky
- 25 g másla
- 2 vejce
- 100 g hnědého cukru
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
Postup:
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte lehce vychladnout.
- Pomocí elektrického šlehače vyšlehejte v míse vejce a cukr.
- Poté k nim vmíchejte rozpuštěnou čokoládu spolu s vanilkou a máslem.
- Opatrně přidejte též mouku a jedlou sodu.
- Mísu přikryjte a dejte na 30 minut vychladit do lednice.
- Předehřejte si troubu na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem.
- Z těsta vytvořte rukama kuličky, které následně položte na plech a mírně zmáčkněte.
- Toto vánoční cukroví ze žitné mouky pečte přibližně 12-15 minut, dokud se mírně nezpevní okraje a vršky by měly trochu popraskat.