Čokoládové vánoční pečivo ze žitné mouky

Čokoládové vánoční pečivo ze žitné mouky
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 20

Hořká čokoláda a žitná mouka činí z tohoto cukroví jedinečný chuťový zážitek.

Ingredience:

  • 200 g 70-85% hořké čokolády
  • 40 g žitné mouky
  • 25 g másla
  • 2 vejce
  • 100 g hnědého cukru
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody

Postup:

  1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte lehce vychladnout.
  2. Pomocí elektrického šlehače vyšlehejte v míse vejce a cukr.
  3. Poté k nim vmíchejte rozpuštěnou čokoládu spolu s vanilkou a máslem.
  4. Opatrně přidejte též mouku a jedlou sodu.
  5. Mísu přikryjte a dejte na 30 minut vychladit do lednice.
  6. Předehřejte si troubu na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem.
  7. Z těsta vytvořte rukama kuličky, které následně položte na plech a mírně zmáčkněte.
  8. Toto vánoční cukroví ze žitné mouky pečte přibližně 12-15 minut, dokud se mírně nezpevní okraje a vršky by měly trochu popraskat.
Čokoládovo-žitné vánoční pečivo
zdroj: goodhousekeeping.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.