Velmi jednoduché a zároveň originální nepečené cukroví, ve kterém se snoubí chuť čokolády, kokosu a avokáda.
Ingredience:
- 1 větší avokádo
- 1/4 šálku + 2 PL neslazeného kakaového prášku
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička mandlového extraktu
- 2/3 šálku čokoládových lupínků
- 1/2 čajové lžičky kokosového oleje
- 1/2 šálku kokosových plátků
Postup:
- Oloupané a vypeckované avokádo rozmixujte v kuchyňském robotu dohladka.
- Přidejte kakaový prášek, vanilkový a mandlový extrakt a mixujte, dokud se dobře nespojí.
- Ve středně velké míse smíchejte čokoládové lupínky a kokosový olej dejte je rozehřát do mikrovlnné trouby asi na minutu a půl, dokud se lupínky nerozpustí.
- Přidejte avokádovou směs do mísy s rozpuštěnou čokoládou a důkladně promíchejte.
- Mísu přikryjte potravinovou fólií a dejte na dvě hodiny do chladničky.
- Plech na cukroví vyložte pečicím papírem a do mělkého talíře nasypte kokosové vločky.
- Pomocí malé naběračky nebo lžíce nabírejte směs rukama a z ní vytvořte kuličky.
- Každou kuličku obalte v kokosových vločkách a položte na připravený plech.
- Kuličky uchovávejte v chladničce.
Další inspirací pro vaše zdravé Vánoce může být také bezlepkové cukroví.