Tento úžasný moučník z jablek a čokolády se stane vaším novým oblíbeným dezertem a zamiluje si ho celá vaše rodina!
Co budete potřebovat
- 2 jablka
- 125 ml jablečné šťávy nebo vody
- 120 ml rostlinného oleje
- 225 g cukru
- 1 velké vejce
- 175 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- ½ lžičky mleté skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 75 g čokolády
- 25 g změklého másla
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Čtvercovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vysypte moukou.
- Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky.
- Jablečnou šťávu a jablka dejte do hrnce a vařte doměkka, dokud se jablka snadno nerozpadnou.
- Jablka rozmixujte, odměřte 225 g a nechte vychladnout.
- Ve velké míse šlehejte olej, cukr a vejce, dokud vám nevznikne světlá a nadýchaná směs, a dejte stranou.
- Do jiné mísy prosejte mouku s kakaem, skořicí a sodou.
- Do vaječné směsi přimíchávejte střídavě lžíci moučné směsi a lžíci jablečného pyré.
- Směs nalijte do připravené formy, vložte do trouby a pečte 35 minut, nebo dokud nevyjde špejle zapíchnutá do středu buchty čistá.
- Vyklopte buchtu na mřížku a nechte vychladnout.
- Čokoládu na polevu rozpusťte v hrnci nad horkou vodou na mírném ohni.
- Sundejte z plotny a vmíchejte máslo tak, aby vám nezůstaly žádné hrudky.
- Rozetřete přes vršek buchty, nechte ztuhnout a servírujte.
Nezapomeňte si k tomuto úžasnému moučníku připravit i skvělou kávu. Možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších automatických kávovarů. Kdo vyhrál v našem srovnání?