Tento koláč je časově náročnější, a vyžaduje trochu té kuchařské zručnosti. Ale pokud se odhodláte, koláč inspirovaný touto tyčinkou vyzkoušet, a poperete se s celým receptem, nebudete litovat.
Co budeme potřebovat
Krusta
- 160g hladké mouky
- 60g kakaa
- 1 polévková lžíce cukru krystal
- ½ lžičky soli
- 115g másla z lednice (nakrájeného na menší kostky)
- 3 – 4 lžíce studené vody
Náplň
- 90g strouhaného kokosu
- 120g cukru krystal
- 600ml tučného kokosového mléka (může být i klasické)
- 3 polévkové lžíce škrobu
- ½ lžičky soli
- 3 žloutky
- 1 celé vejce
- 170g hořké čokolády
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 240ml tučné smetany
- 30g moučkového cukru
- ½ lžičky kokosového extraktu
- kokosové vločky nebo strouhaný kokos na ozdobu
Postup
- Ve velké míse smícháme hladkou mouku, cukr krystal a sůl
- Přidejte nakrájené máslo a začněte směs dohromady propracovávat
- Postupně po lžících přidáváme vodu, dokud se těsto nezačne spojovat
- Těsto propracujeme a uložíme na 30 minut do lednice
- Poté těsto vyválíme na velikost formy na koláč
- Těsto přeneseme do formy a do formy ho vtlačíme
- Pokud těsto přečnívá, odřízneme ho
- Těsto ve formě propícháme vidličkou a vložíme ho na 15 minut do lednice
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
- Vychladlou krustu vyložíme alobalem nebo pečícím papírem a zatížíme ho fazolemi nebo rýží
- Krustu pečeme 20 minut a poté odstraníme alobal nebo papír a pečeme dalších 20 minut, dokud krusta nebude suchá na dotek, poté necháme vychladnout
- Na náplň ve velké míse smícháme 60g cukru krystal, kukuřičný škrob a sůl
- Přidáme žloutky, celé vejce a šleháme dohromady
- Do hrnce si nalijeme kokosové mléko, zbytek cukru krystal a přivedeme k varu
- Za stálého míchání přiléváme směs kokosového mléka a cukru do žloutkové směsi
- Když se ingredience spojí přelijeme je zpět do hrnce a vaříme dokud pudink nezhoustne (ca 4- 5 minut)
- Do pudinku vmícháváme čokoládu, vanilkový extrakt, strouhaný kokos a pudink necháme vychladnout
- Pudinkem přelijeme zchladlý korpus a koláč necháme odpočívat alespoň 3 hodiny
- V míse vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem, kokosovým extraktem
- Šlehačkou před podáváním koláč potřeme a dozdobíme strouhaným kokosem nebo kokosovými vločkami
Koláč bude nejlepší pokud ho necháte odpočinout přes noc.