Čokoládovo-kokosový koláč

Čokoládovo-kokosový koláč

Tento koláč je časově náročnější, a vyžaduje trochu té kuchařské zručnosti. Ale pokud se odhodláte, koláč inspirovaný touto tyčinkou vyzkoušet, a poperete se s celým receptem, nebudete litovat.

Co budeme potřebovat

Krusta

  1. 160g hladké mouky
  2. 60g kakaa
  3. 1 polévková lžíce cukru krystal
  4. ½ lžičky soli
  5. 115g másla z lednice (nakrájeného na menší kostky)
  6. 3 – 4 lžíce studené vody

Náplň

  1. 90g strouhaného kokosu
  2. 120g cukru krystal
  3. 600ml tučného kokosového mléka (může být i klasické)
  4. 3 polévkové lžíce škrobu
  5. ½ lžičky soli
  6. 3 žloutky
  7. 1 celé vejce
  8. 170g hořké čokolády
  9. 1 lžička vanilkového extraktu
  10. 240ml tučné smetany
  11. 30g moučkového cukru
  12. ½ lžičky kokosového extraktu
  13. kokosové vločky nebo strouhaný kokos na ozdobu

Postup

  1. Ve velké míse smícháme hladkou mouku, cukr krystal a sůl
  2. Přidejte nakrájené máslo a začněte směs dohromady propracovávat
  3. Postupně po lžících přidáváme vodu, dokud se těsto nezačne spojovat
  4. Těsto propracujeme a uložíme na 30 minut do lednice
  5. Poté těsto vyválíme na velikost formy na koláč
  6. Těsto přeneseme do formy a do formy ho vtlačíme
  7. Pokud těsto přečnívá, odřízneme ho
  8. Těsto ve formě propícháme vidličkou a vložíme ho na 15 minut do lednice
  9. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
  10. Vychladlou krustu vyložíme alobalem nebo pečícím papírem a zatížíme ho fazolemi nebo rýží
  11. Krustu pečeme 20 minut a poté odstraníme alobal nebo papír a pečeme dalších 20 minut, dokud krusta nebude suchá na dotek, poté necháme vychladnout
  12. Na náplň ve velké míse smícháme 60g cukru krystal, kukuřičný škrob a sůl
  13. Přidáme žloutky, celé vejce a šleháme dohromady
  14. Do hrnce si nalijeme kokosové mléko, zbytek cukru krystal a přivedeme k varu
  15. Za stálého míchání přiléváme směs kokosového mléka a cukru do žloutkové směsi
  16. Když se ingredience spojí přelijeme je zpět do hrnce a vaříme dokud pudink nezhoustne (ca 4- 5 minut)
  17. Do pudinku vmícháváme čokoládu, vanilkový extrakt, strouhaný kokos a pudink necháme vychladnout
  18. Pudinkem přelijeme zchladlý korpus a koláč necháme odpočívat alespoň 3 hodiny
  19. V míse vyšleháme šlehačku s moučkovým cukrem, kokosovým extraktem
  20. Šlehačkou před podáváním koláč potřeme a dozdobíme strouhaným kokosem nebo kokosovými vločkami

Koláč bude nejlepší pokud ho necháte odpočinout přes noc.

Koláč s pudinkovou náplní a kokosovými vločkami na talířku s vidličkou.
Zdroj: jughandlesfatfarm.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.