Čokoládovo-kokosový moučník Eskymo

Čokoládovo-kokosový moučník Eskymo
Příprava: 40 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Vizuálně i chuťově velmi zajímavý dezert, který zachutná nejen vám, ale i vaší návštěvě.

Ingredience:

  • 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 a 1/2  šálku hladké mouky
  • 3/4 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku bílého řeckého jogurtu
  • 3/4 šálku rostlinného oleje
  • 3/4 šálku teplé vody
  • 3/4 šálku strouhaného kokosu
  • 360 g kokosového krému v plechovce
  • 360 g kondenzovaného mléka
  • 1 šálek opečeného strouhaného kokosu na posypání
  • 2 čajové lžičky jedlé sody
  • 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 čajové lžičky soli

Poleva:

  • 1 šálek šlehačky
  • 1 šálek moučkového cukru
  • 100 g mascarpone
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160°C, při jejím předehřívání si do ní můžete dát opéct strouhaný kokos, pečte přibližně 5-7 minut dozlatova.
  2. V míse smíchejte cukr, mouku, kakaový prášek, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
  3. Vmíchejte vejce, vanilkový extrakt, řecký jogurt, olej a teplou vodu.
  4. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  5. Přidejte strouhaný kokos.
  6. Promíchejte a těsto nalijte do připravené vymazané formy na pečení.
  7. Formou několikrát poklepejte, aby se těsto usadilo.
  8. Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
  9. Hroty vidličky udělejte do horní části horkého dezertu otvory.
  10. V malé misce vyšlehejte kokosový krém a kondenzované mléko dohladka.
  11. Poté pomalu směs nalijte na horký dezert a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete.
  12. Takto připravený dezert dejte vychladit do ledničky alespoň na dvě hodiny.
  13. V mezidobě si připravte polevu.
  14. V jedné misce vyšlehejte dotuha šlehačku, v jiné mascarpone.
  15. K mascarpone přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt a opět vyšlehejte.
  16. Následně obě směsi smíchejte a potřete jimi vychlazený dezert.
  17. Na závěr posypejte opečeným kokosem.
  18. Před podávání dejte znovu vychladit.
Čokoládový moučník s kokosovým krémem.
zdroj: yellowblissroad.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.