Vizuálně i chuťově velmi zajímavý dezert, který zachutná nejen vám, ale i vaší návštěvě.
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 3/4 šálku neslazeného kakaového prášku
- 2 vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálku bílého řeckého jogurtu
- 3/4 šálku rostlinného oleje
- 3/4 šálku teplé vody
- 3/4 šálku strouhaného kokosu
- 360 g kokosového krému v plechovce
- 360 g kondenzovaného mléka
- 1 šálek opečeného strouhaného kokosu na posypání
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
- 3/4 čajové lžičky soli
Poleva:
- 1 šálek šlehačky
- 1 šálek moučkového cukru
- 100 g mascarpone
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Předehřejte troubu na 160°C, při jejím předehřívání si do ní můžete dát opéct strouhaný kokos, pečte přibližně 5-7 minut dozlatova.
- V míse smíchejte cukr, mouku, kakaový prášek, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- Vmíchejte vejce, vanilkový extrakt, řecký jogurt, olej a teplou vodu.
- Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Přidejte strouhaný kokos.
- Promíchejte a těsto nalijte do připravené vymazané formy na pečení.
- Formou několikrát poklepejte, aby se těsto usadilo.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 30 minut.
- Hroty vidličky udělejte do horní části horkého dezertu otvory.
- V malé misce vyšlehejte kokosový krém a kondenzované mléko dohladka.
- Poté pomalu směs nalijte na horký dezert a pomocí stěrky rovnoměrně rozetřete.
- Takto připravený dezert dejte vychladit do ledničky alespoň na dvě hodiny.
- V mezidobě si připravte polevu.
- V jedné misce vyšlehejte dotuha šlehačku, v jiné mascarpone.
- K mascarpone přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt a opět vyšlehejte.
- Následně obě směsi smíchejte a potřete jimi vychlazený dezert.
- Na závěr posypejte opečeným kokosem.
- Před podávání dejte znovu vychladit.