Pro všechny, kteří mají slabost pro cukroví s intenzivní čokoládovou chutí.
Ingredience:
- 175 g mouky
- 150 g vysokoprocentní čokolády
- 30 g neslazeného kakaového prášku
- 150 g másla
- 120 g hnědého cukru
- 50 g moučkového cukru
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička balzamikového octa
Postup:
- V míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva.
- V kuchyňském robotu několik minut zpracovávejte máslo s oběma druhy cukru a balzamikovým octem.
- Přidejte směs s moukou, sůl a nastrouhanou čokoládou.
- Důkladně promíchejte.
- Vzniklé těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v chladničce.
- Následně těsto rozválejte pomocí válečku a vykrájejte jednotlivé tvary cukroví.
- Položte je na plech vyložený pečicím papírem, pečte v troubě vyhřáté na 160 °C po dobu přibližně 12 minut.
- Vychladlé octové cukroví můžete nakonec ozdobit čokoládovou polevou.
Nevíte si rady, jak připravit polevu? Načerpejte inspiraci z našich rozmanitých receptů na perníčkové polevy!