Čokoládovo-octové cukroví

Čokoládovo-octové cukroví

Pro všechny, kteří mají slabost pro cukroví s intenzivní čokoládovou chutí.  

Ingredience:

  • 175 g mouky
  • 150 g vysokoprocentní čokolády
  • 30 g neslazeného kakaového prášku
  • 150 g másla
  • 120 g hnědého cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička balzamikového octa

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva.
  2. V kuchyňském robotu několik minut zpracovávejte máslo s oběma druhy cukru a balzamikovým octem.
  3. Přidejte směs s moukou, sůl a nastrouhanou čokoládou.
  4. Důkladně promíchejte.
  5. Vzniklé těsto zabalte do fólie a nechte alespoň hodinu odpočívat v chladničce.
  6. Následně těsto rozválejte pomocí válečku a vykrájejte jednotlivé tvary cukroví.
  7. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, pečte v troubě vyhřáté na 160 °C po dobu přibližně 12 minut.
  8. Vychladlé octové cukroví můžete nakonec ozdobit čokoládovou polevou.
Čokoládové pečivo z octa.
Zdroj: consorziobalsamico.it

Nevíte si rady, jak připravit polevu? Načerpejte inspiraci z našich rozmanitých receptů na perníčkové polevy!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.