Čokoládovo-řepová buchta s mascarpone

Čokoládovo-řepová buchta s mascarpone
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Sladká pečená řepa a extra panenský olivový olej dodávají této delikátní bábovce perfektní zemitost a chuť. Díky svým lehce sladkým tónům je tento moučník skvělý jako snídaně, ale i svačina nebo dezert.

Ingredience

  • 345 g vařené červené řepy
  • 85 g hořké čokolády (nejméně 70%)
  • 150 g hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2,5 g soli
  • 30 g kakaového prášku
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 150 ml olivového oleje
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička prášku z červené řepy

Postup                                       

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
  2. Hluboký pekáč vyložte pečícím papírem.
  3. V mixéru rozmixujte červenou řepu a dejte stranou.
  4. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a promíchejte ji s červenou řepou.
  5. V samostatné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, solí, kakaem a cukrem.
  6. Do moučné směsi přidejte červenou řepu a čokoládu a dobře promíchejte.
  7. Po jednom přidávejte vejce a poté postupně vmíchejte olej, dokud se plně nezapracuje.
  8. Nalijte do pekáče a pečte asi 30 minut.
  9. Nechte vychladnout a vytvořte polevu.
  10. V míse vyšlehejte mascarpone, moučkový cukr a prášek z červené řepy do hladka.
  11. Rozetřete po celé buchtě a posypte ještě trochou prášku z červené řepy.
  12. Nakrájejte na čtverečky a podávejte.
Řezy z červené řepy ozdobené mascarpone polevou a práškem z červené řepy.
www.figsandpigs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.