Sladká pečená řepa a extra panenský olivový olej dodávají této delikátní bábovce perfektní zemitost a chuť. Díky svým lehce sladkým tónům je tento moučník skvělý jako snídaně, ale i svačina nebo dezert.
Ingredience
- 345 g vařené červené řepy
- 85 g hořké čokolády (nejméně 70%)
- 150 g hladké mouky
- 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
- 2,5 g soli
- 30 g kakaového prášku
- 150 g třtinového cukru
- 3 vejce
- 150 ml olivového oleje
- 250 g Mascarpone
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička prášku z červené řepy
Postup
- Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
- Hluboký pekáč vyložte pečícím papírem.
- V mixéru rozmixujte červenou řepu a dejte stranou.
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a promíchejte ji s červenou řepou.
- V samostatné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, solí, kakaem a cukrem.
- Do moučné směsi přidejte červenou řepu a čokoládu a dobře promíchejte.
- Po jednom přidávejte vejce a poté postupně vmíchejte olej, dokud se plně nezapracuje.
- Nalijte do pekáče a pečte asi 30 minut.
- Nechte vychladnout a vytvořte polevu.
- V míse vyšlehejte mascarpone, moučkový cukr a prášek z červené řepy do hladka.
- Rozetřete po celé buchtě a posypte ještě trochou prášku z červené řepy.
- Nakrájejte na čtverečky a podávejte.