Patříte k milovníkům čokolády?
Potom si nesmíte nechat ujít naše recepty na čokoládový cheesecake.
Chuť je naprosto bezkonkurenční!
A jaká je ta nejlepší čokoláda k pečení? To de podívejte na závěr článku!
Naše recepty
Jaká je nejlepší čokoláda pro sladké pečení?
Pro pečení dezertů, jako jsou muffiny, koláče nebo sušenky, se často používá čokoláda na pečení, která obsahuje vyšší podíl kakaa a menší množství cukru nebo dalších přísad. Čokoláda na pečení je k dostání v různých druzích a s různým obsahem kakaa, takže si můžete vybrat podle chuti a přání.
Pokud hledáte čokoládu pro přidání do těsta nebo směsi na pečení, můžete zkusit kvalitní hořkou čokoládu s obsahem kakaa minimálně 70 %. Hořká čokoláda má silnou chuť a je méně sladká, což umožní, aby se sladkost dezertu vyrovnala a vynikla.
Pro přidání do zákusků, jako jsou pudinky nebo mousse, můžete zkusit kvalitní tmavou čokoládu s obsahem kakaa minimálně 60 %. Tmavá čokoláda má větší intenzitu chuti a zaručí, že dezert bude mít silnou a příjemnou čokoládovou chuť.
Pokud preferujete mléčnou čokoládu, můžete ji použít pro pečení, ale pamatujte, že mléčná čokoláda obsahuje více cukru a má méně výraznou čokoládovou chuť než hořká nebo tmavá čokoláda. Doporučujeme použít kvalitní mléčnou čokoládu s minimálním obsahem kakaa 30 %.