Tento jednoduchý recept na nepečený koláč s čokoládou a borůvkami v dóze je bohatý, hustý a krémový a bez přidaného cukru. Lahodný, ale ne příliš sladký, je to snadný recept, který lze připravit na rodinné večeře, nedělní grilování a setkání s přáteli.
Co budeme potřebovat
- 200 g mandlové mouky
- 30 g másla
- 2 lžíce kokosového cukru
- 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 450 g smetanového sýra
- 240 ml smetany
- 50 g kokosového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce neslazeného kakaového prášku
- navrch čerstvé nebo mražené borůvky
- čokoládová tyčinka bez cukru
Postup
- Na základ smíchejte mouku, máslo a cukr.
- Směs rozdělte do šesti skleniček.
- Během přípravy zbytku koláče je dejte do lednice.
- Do velké mísy vložte smetanový sýr, cukr, kakaový prášek a vanilkový extrakt. Promíchejte, aby se vše spojilo.
- V jiné misce ušlehejte hustou smetanu, dokud nebude pevná.
- Dále smíchejte šlehačku se smetanovým sýrem.
- Náplň na cheesecake rozdělte do připravených skleniček a dejte je až na dvě hodiny do lednice, aby cheesecake ztuhl.
- Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem, zbylou šlehačkou nebo strouhanou čokoládou.