Čokoládový cheesecake s borůvkami do skleničky

Čokoládový cheesecake s borůvkami do skleničky
Příprava: 15 minut Počet porcí: 6

Tento jednoduchý recept na nepečený koláč s čokoládou a borůvkami v dóze je bohatý, hustý a krémový a bez přidaného cukru. Lahodný, ale ne příliš sladký, je to snadný recept, který lze připravit na rodinné večeře, nedělní grilování a setkání s přáteli.

Co budeme potřebovat

  • 200 g mandlové mouky
  • 30 g másla
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • 450 g smetanového sýra
  • 240 ml smetany
  • 50 g kokosového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce neslazeného kakaového prášku
  • navrch čerstvé nebo mražené borůvky
  • čokoládová tyčinka bez cukru

Postup

  • Na základ smíchejte mouku, máslo a cukr.
  • Směs rozdělte do šesti skleniček.
  • Během přípravy zbytku koláče je dejte do lednice.
  • Do velké mísy vložte smetanový sýr, cukr, kakaový prášek a vanilkový extrakt. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  • V jiné misce ušlehejte hustou smetanu, dokud nebude pevná.
  • Dále smíchejte šlehačku se smetanovým sýrem.
  • Náplň na cheesecake rozdělte do připravených skleniček a dejte je až na dvě hodiny do lednice, aby cheesecake ztuhl.
  • Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem, zbylou šlehačkou nebo strouhanou čokoládou.
Velká sklenička naplněná čokoládovými sušenkami, čokoládovým mascarpone a šlehačkou.
Zdroj: gastrosenses.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.