Čokoládový dort se šlehačkou

Čokoládový dort se šlehačkou

Neuvěřitelně a rychlý recept na čokoládový piškot plněný šlehačkou a potřený extra čokoládovou polevou. Zvládne ho i úplný začátečník!

Co budete potřebovat

Na korpus:

  • 175 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 lžíce 70% kakaového prášku
  • 175 g másla, zcela změklého
  • 175 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 1-2 lžíce mléka
  • 300 ml smetany ke šlehání

Na polevu:

  • 100 g másla, nakrájeného na kostky
  • 100 g nasekané hořké čokolády, plus navíc na ozdobu

Postup

  • Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
  • Vyložte pečícím papírem a vymažte máslem dvě 18 cm dortové formy.
  • Ingredience na korpus (kromě smetany ke šlehání) ušlehejte v míse.
  • Pokud je směs příliš tuhá, přidejte mléko.
  • Těsto rozdělte do forem a zarovnejte vršky.
  • Pečte na stejné úrovni 20–25 minut.
  • Nechte 5 minut vychladnout, poté vyklopte na mřížku a sloupněte papír.
  • Nechte zcela vychladnout.
  • Rozpusťte máslo a čokoládu v mikrovlnné troubě nebo v misce nad pánví s vroucí vodou.
  • Dobře promíchejte a nechte trochu vychladnout.
  • Smetanu ušlehejte a použijte ji na přiklopení korpusů k sobě.
  • Vršek dortu potřete čokoládovou polevou a nechte trochu přetékat přes okraj.
  • Ozdobte čokoládovými hoblinkami.
Čokoládový piškot plněný šlehačkou a potřený extra čokoládovou polevou na talíři.
www.olivemagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.