Čokoládový dort z punče

Čokoládový dort z punče

Vezměte si k ruce jeden hrníček z poličky, tohle bude čokoládová jízda. Tento recept je na klasický americký dezert, který se podává při nejrůznějších oslavách, nejvíce však při díkuvzdání. Najdeme ho v mnoha variantách, zejména potom ovocných. Ale my jsme si pro vás, jako vždy připravili něco speciálního, a to čokoládovou variantu.

Co budeme potřebovat

Na korpus

  1. 1 ½ hrnečku horké uvařené kávy
  2. 110 g čokoláda na vaření
  3. 3 vejce
  4. ¾ hrnečku oleje
  5. 1 ½ hrnečku podmáslí
  6. Lžička vanilkového extraktu
  7. 3 hrnečky cukru
  8. 2 ½ hrnečku hladké mouky
  9. 1 ½ hrnečku kakaa
  10. 2 lžičky jedlé sody
  11. Lžička prášku do pečiva
  12. 1 ¼ lžičky soli

Na pudink

  1. 2 čokoládové pudinky
  2. 3 hrnečky mléka
  3. Hrneček smetany na vaření

Na šlehačku

  1. 2 hrnečky smetany ke šlehání
  2. 6-8 lžic moučkového cukru
  3. Lžička vanilkového extraktu
  4. Čerstvé jahody, volitelné
  5. Panák punčového likéru

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů
  2. Čokoládu si nakrájíme na malé kousky
  3. Čokoládu umístíme do misky a zalijeme jí horkou kávou
  4. Směs necháme odstát a občas promícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
  5. Ve větší míse rozšleháme vejce, ke kterým začneme přidávat olej
  6. Postupně začneme přidávat podmáslí a vanilku
  7. Opravdu pomalu a opatrně začneme zamíchávat čokoládovou směs
  8. Mícháme tak dlouho, dokud se ingredience nespojí
  9. Ve vedlejší míse si prosejeme cukr, mouku, kakao, jednou sodu, prášek do pečiva a sůl
  10. Tuto promíchanou směs postupně začneme přidávat do tekutých surovin a šleháme, dokud se vše nespojí
  11. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme přibližně 40 – 60 minut
  12. Na pudink smícháme pudinkovou směs s mlékem a smetanou a vaříme podle návodu
  13. Když je pudink hotový necháme ho chvíli odstát a vychladnout
  14. Na šlehačku smícháme všechny ingredience a mixujeme, dokud nevznikne hustá šlehačková hmota
  15. K sestavení dortu rozkrájíme nebo natrháme korpus na menší kousky
  16. Na dno velké skleněné mísy umístíme ⅓ korpusu na něj umístíme ⅓ pudinku a ⅓ šlehačky
  17. Tento postup opakujeme dvakrát a celý dort zakončíme šlehačkou
  18. Celý dort můžeme ozdobit nalámanými Oreo sušenkami
Výborná mísa plná čokolády a šlehačky.
Zdroj: culinaryhill.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.