Čokoládový harlekýn dort

Čokoládový harlekýn dort

Dortík plný té nejlepší čokolády a kakaa je tady. Čím kvalitnější suroviny použijete tím výsledek bude lepší.

Co budeme potřebovat

  1. 550 ml vysokoprocentní smetany
  2. 150 g cukru krupice
  3. 80 g kakaa
  4. 5 vajec
  5. 2 vanilkové cukry
  6. 130 g polohrubé mouky
  7. 4 lžíce oleje
  8. 50 g hořké čokolády
  9. Máslo (na vymazání)
  10. Hrubá mouka (na vymazání)

Postup

  1. Pařížskou šlehačku si začneme připravovat den předem
  2. V hrnci na vysokou teplotu svaříme 350 ml šlehačky, 30 g cukru a 40 g kakaa
  3. Vaříme, dokud směs nemá hustou krémovou konzistenci
  4. Konzistence šlehačky je velmi důležitá, jinak se s ní potom nedá dále pracovat
  5. Když je šlehačka hotová, přendáme jí do misky a tu uložíme do lednice, kde jí necháme přes noc odpočívat
  6. Druhý den začneme tím, že si předehřejeme troubu na 160 stupňů
  7. Formu na dort si vymažeme máslem a vysypeme moukou
  8. Do skleněné misky na vodní lázni si rozbijeme vejce a přidáme zbylý cukr společně s vanilkovým
  9. Vejce šleháme přibližně 5 minut, aby se směs zahřála
  10. Poté mísu z vodní lázně sundáme a vejce vyšleháme do bílé pěny
  11. Vmícháme prosetou mokou a zbylé kakao
  12. Promícháme a nakonec přidáme olej
  13. Hotové hladké těsto vlijeme do formy a uhladíme
  14. Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme 40-45 minut
  15. Průběžně ho kontrolujeme špejlí
  16. Když je korpus hotový, 10 minut ho necháme chladnout ve formě a až poté ho z ní vyndáme
  17. Vychladlý korpus rozkrojíme na půl
  18. Vychladlou pařížskou šlehačku vyšleháme a ⅓ potřeme spodní korpus
  19. Ten přiklopíme druhou částí korpusu a celý povrch dortu pomažeme další ⅓ pařížské šlehačky
  20. 200 ml zbylé šlehačky si společně s vanilkovým cukrem, vyšleháme do husté pěny
  21. Hotový dort harlekýn zdobíme zbylou ⅓ pařížské šlehačky a čerstvou vanilkovou šlehačkou
  22. Navrch ještě nastrouháme hořkou čokoládu
Čokoládový dort s vanilkovým a čokoládovým krémem a čokoládou.
Zdroj: chewoutloud.com
Komentáře
  1. V receptu není napsaný kdy se přidává olej na cuketovou buchtu na plechu ? Děkuji za odpověď

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.