Vynikající a jednoduchá čokoládová buchta pečená na plechu, kterou zvládnete „v cuku letu“ a dříve, než přijde návštěva.
Ingredience
- 300g hladké mouky
- 180-200g cukru krupice
- 200ml mléka
- 150ml oleje
- 2ks vajec
- 2 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek do pečiva
Ingredience na polevu
- máslo
- čokoláda
Postup
- V míse vyšlehejte vajíčka s cukrem. Přimíchejte mléko, olej a kakao.
- Nakonec přimíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a vymíchejte hladké těsto.
- Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Vzniklé těsto nalijte na plech a dejte do předehřáté trouby na 180°C.
- Pečte cca 15-20 minut.
- Upečený koláč můžete potřít marmeládou a nechte vychladnout.
- Mezitím, co koláč chladne, si připravte polevu.
- V kastrůlku rozpusťte máslo s čokoládou a míchejte do rozpuštění.
- Vychladlý koláč polijte čokoládovou polevou, uhlaďte a nechte ztuhnout.
- Podávejte například s kávou nebo dobrým čajem.
Chcete vyzkoušet jinou polevu? Skvělé! U nás najdete mnoho dalších receptů na čokoládové polevy nejen na cukroví.