Recepty z quinoy se dají vykouzlit v bezlepkové variantě různých dezertů a koláčů. My jsme si pro vás připravili tento čokoládový kousek. Hledáte-li tipy na sladké recepty, doporučujeme vyzkoušet.
Ingredience:
- 2 hrnky uvařené a vychladlé quinoy
- ¾ hrnku rozpuštěného másla
- 4 vejce
- ⅓ hrnku mléka
- 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 a ¼ hrnku cukru
- 1 hrnek kakaového prášku
- 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ½ hrnku nastrouhané čokolády
- ½ hrnku nasekaných pekanových ořechů (nemusí být)
Postup:
- Quinou, máslo, vejce, mléko a vanilkový extrakt a vymíchejte dohladka.
- V jiné misce si smíchejte sůl, kypřící prášek, jedlou sodu, kakao a cukr.
- Poté oba obsahy smíchejte dohromady, přidejte nastrouhanou čokoládu a pekanové ořechy (kdo chce).
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy.
- Pečte na 175 °C asi 40-45 minut.